7 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

Evropa, Zahod in »progresivna« ideologija

 

Piše: Andrej Sekulović

Nekaj gnilega je v srcu Zahoda. Če je izraz »Zahod« nekoč v širšem pomenu predstavljal sopomenko za evropski svet, za Evropo in za druge dele Zemlje, kjer so se naselili Evropejci in ustanovili svoje države, danes to ne velja več nujno.

Srednja in Vzhodna Evropa je ob poplavi migrantov in uvajanju spolnih teorij v šole upravičeno zaskrbljena nad uvajanjem t. i. zahodnih vrednot v svoje družbe. Po drugi strani morda, kot je pred nedavnim izjavil madžarski premier Viktor Orbán, sedaj ravno Srednja in tudi Vzhodna Evropa predstavljata resničen Zahod in zahodne vrednote, preden se je v njih naselila gniloba, ki se je začela širiti po drugi svetovni vojni iz nekoč spoštovanja vrednih izobraževalnih ustanov, ki so jih potihoma zavzeli judovski intelektualci Frankfurtske šole oziroma kulturni marksisti. Posledice kulturnega marksizma je seveda čutiti tudi v srednje- in vzhodnoevropskih državah. Soros je svoje lovke začel širiti po teh krajih takoj po padcu železne zavese, ponekod celo prej. (Fundacija za odprto družbo je tlakovala pot svojim ustanovam v nekdanjih republikah Jugoslavije, preden je ta razpadla.)

Vendar pa kljub temu v Srednji in Vzhodni Evropi družinske vrednote in tradicija igrajo veliko večjo vlogo in ne tonejo v pozabo. Dober primer je Srbija, kjer se je na desettisoče ljudi podalo na ulice, da bi pokazali svoje nasprotovanje načrtovani paradi istospolnosti in transspolnosti. Poljska in Madžarska sta prav tako dve državi, ki zavračata najbolj iztirjene ideje kulturnega marksizma. Tam, kjer so ljudje preživeli enoumje komunizma, so danes bolj imuni na novo enoumje, ki tokrat prihaja z Zahoda. Pri tem pravzaprav ne gre za zahodne vrednote, temveč za »progresivno« ideologijo, ki se rada predstavlja kot vrhunec zahodne civilizacije. V resnici pa pomeni njen zaton in popolno uničenje. Pod tem lažnim »napredkom« se skrivata materializem, ki vidi človeka izključno kot posameznika, čigar glavni cilji so zadovoljevanje njegovih osnovnih potreb in nihilizem, ki zavrača vsak višji smisel in vrednote. Prav iz tega nihilizma in materializma pa se je rodila »progresivna« ideologija, ki se ji ne upirajo le na Vzhodu, temveč vse bolj tudi na Zahodu.

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine