15.1 C
Ljubljana
sreda, 4 oktobra, 2023

Državno tožilstvo sporoča: Odpiramo sezono lova na katoličane v javnosti!

Dr. Tadej Strehovec je ime, ki je te dni v Sloveniji ponovno postavilo pravico nerojenih otrok do življenja v središče medijske pozornosti. Ob napadih na Zavod ŽIV!M zaradi filmčka Čudež življenja, predvajanega na pročelju frančiškanskega samostana na Tromostovju, smo osuplo ugotovili, da so prav nerojeni in druge skupine najbolj nemočnih in brezpravnih glavne tarče napadov levičarskih skrajnežev, ki neupravičeno zasedajo županske in druge pomembne javne funkcije v državi.

Pater Tadej Strehovec, javnosti znani duhovnik, se po doktoratu iz bioetike tudi kot  znanstvenik ukvarja z zaščito človeškega življenja od spočetja do naravne smrti.

Podprl in zaščitil tudi Zavod za kulturo življenja 24Kul

Ko se je po Jankovićevem napadu na Zavodu ŽIV!M podobno zgodilo tudi Zavodu Božji otroci, kjer smo se ob molitvi za nerojene in njihove mamice zbirali pred porodnišnico na Šlajmerjevi, nas je s člankom http://24kul.si/ekskluzivno-kdo-so-clani-radikalnega-abortivnega-lobija-ki-je-odgovoren-za-splav-vec-kot-700000-otrok  v našem sočutnem prizadevanju podprl in zaščitil tudi Zavod za kulturo življenja 24Kul.

Napadi na katoličane, ki delujemo v javnosti se pri nas običajno zgodijo v kontekstu pregona domnevnih kaznivih dejanj spodbujanja nestrpnosti in širjenja »sovražnega govora«.

 Tako meni tudi dr. Tadej Strehovec,  ki je v odzivu na pregon s strani okrožnega državnega tožilstva za Novo24TV izjavil: “Glavni razlogi, da okrožno državno tožilstvo, na pobudo zagovornikov usmrtitve nerojenih otrok, toži Zavod KUL.si, so omejevanje svobode izražanja, spodbujanje samocenzure in omejevanje verske svobode katoličanov. Prepričan sem, da je na takšne pritiske potrebno odgovoriti s še več govora,” pravi dr. Strehovec. Širjenju resnice je namenjen tudi pričujoči prispevek.

Koga  s sodnim pregonom dr. Tadeja Strehovca ščiti državno tožilstvo?

 Povsem jasno je, da je pregon dr. Strehovca politično motiviran s strani skrajne levice, ki za svoje umazano in proti demokratično početje zlorablja državno tožilsko institucijo. Če želimo videti, kdo stoji za pregonom dr. Strehovca, je treba le nekaj klikov po režimskih medijih in na dlani je ugotovitev, da gre za politične in medijske strukture, ki vsakogar, ki zastavi politično nekorektno vprašanje o odgovornosti izrojene levičarske elite za  kulturne, politične in ozemeljske izgube, moralno nazadovanje ter upad prebivalstva, ustrahujejo in  na vse načine preganjajo.

Kdor pri tem izpostavi še ubijanje nerojenih deklic in fantkov v slovenskih bolnišnicah, ga levičarski aktivisti in njihovi mediji označijo za fašista, nestrpneža in mračnjaka. Gre za izraze, ki so jih namenoma izumili, z njimi pa zatirajo drugače misleče in ter jih preko levičarskih novinarjev in politikov širijo in s tem zastrupljajo slovensko javnost in mladino. Za vse te radikalne levičarje, ki zasedajo dobro plačana mesta na fakultetah, ministrstvih in nevladnih organizacijah je značilno, da so danes glavni motor nestrpnosti, omejevanja svobode izražanja in grožnja narodnemu obstoju.

Ustavimo nestrpnost do katoličanov v javnosti!

»V slovenski družbi se zdi, da si z oblastjo povezane formalne in neformalne strukture še posebej prizadevajo utišati tiste pokončne posameznike, ki se borijo za skupno dobro in si zanjo vsak dan nesebično prizadevajo, za razliko od večine prebivalstva in svojih kolegov, ki se za drobec zlatnikov iz javnofinančne malhe zatečejo v zasebnost. Oporečnike je potrebno očrniti, omadeževati in jih pribiti na sramotilni križ in zoper njih širiti sovražni govor«. Tako v letošnji julijski številki Slovenskega časa o nujnosti oporečništva piše Jernej Letnar Černič.

S poskusi cenzure Zavoda 24KUL, ki jo na pobudo levičarskih aktivistov kulture smrti povsem nepremišljeno nadaljuje državno tožilstvo, prihaja do kršenja demokratične pravice do izražanja, zbiranja in širjenja mnenj o ključnih temah, kakršna je tudi pravica nerojenih deklic in dečkov do življenja.

S takšnimi pregoni pa ne prihaja le do  omejevanja svobode izražanja, pač pa se za njimi skriva tudi grožnja vse večje pasivnosti, ki je v svoji skrajni obliki grožnja samemu narodnemu obstoju. Zato je delo prisebnih ljudi, kakršen je dr. Strehovec, ključnega pomena za identiteto sodobnega kristjana v post moderni družbi, ki ob razglašanju neomejene svobode prinaša tudi kopico pasti in ujetosti.

Mnogi med nami smo svojo poklicanost za delo na področju skupnega dobra preizkušali in brusili prav v družbi dr. Tadeja Strehovca, ki je s svojim znanstvenim in v korist družbe usmerjenim delom pomagal vzgojiti generacijo najbolj aktivnih zagovornikov spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti, drže, za katero želimo, da bi postala najbolj naravna drža vsakega Slovenca in Slovenke.

Pater Tadej Strehovec, v tem boju smo teboj!

Kajti pri razreševanju drame slovenskega obstoja bomo ključno vlogo odigrali prav slovenski katoličani.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine