3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Dr. Ivan Štuhec na radiu Ognjišče: O politični korektnosti in sovražnem govoru

»Partija je s svojo Udbo želela ustrahovati vse v Cerkvi, ki bi lahko za njo predstavljali kakršnokoli nevarnost. Postopek zoper Tadeja je pravniška farsa, to je očitno. Služi torej samo političnim namenom in ustrahovanju ljudi,« je v svojem petkovem radijskem komentarju na radiu Ognjišče dejal moralni teolog, publicist ter viden član Zbora za republiko dr. Ivan Štuhec.

 

Ne vem kdaj, kdo, kje in zakaj, si je izmislil izraz »politična korektnost«. Vsekakor s tem ni hotel reči, da je prepovedano kritizirati in pljuvati po vsem, kar prihaja iz konzervativnega, republikanskega, desnega in krščansko demokratičnega pola ali celo iz same katoliške Cerkve. Zdi se, da so hoteli s tem izrazom zavarovati tiste vrednostne opredelitve in skupine, ki imajo svoje zagovornike v svetovni levičarsko-libertarni eliti in njihovih lobijih.

Vzemimo za primer Trampa in Putina, ki sta oba vredna svojega denarja. To da Trampu gledajo svetovni mediji tudi pod spodnjice je politično korektno, ne pade pa jim na pamet, da bi slekli tudi Putina. Bog ve zakaj. Morda za to, ker ima Putin bolj dolgo roko kot Tramp in po svojih tajnih službah prej koga ohladi, kakor pa je to običajno pri politikih iz gnilega kapitalizma.

Pa če pustimo politično bulvarsko sceno in njene rumene medije in pogledamo v naš prostor, bomo lahko ugotovili, da je politično korektno govoriti, kako je legalizacija splava civilizacijski dosežek in kako je nasprotovanje splavu politično nekorektno in kaj hitro zapade pod verbalni delikt t.i. »sovražnega govora«. V te vrste izjav lahko štejemo stavek papeža Frančiška, ki je nedavno dejal, da je splav »podobno, kot če bi najeli poklicnega morilca, da konča življenje nekoga drugega«. Ta papeževa izjava je nekaj podobnega kot je bila tista sporna slika na portalu 24kul.si, ki je prikazovala nosečničin trebuh na katerega je nastavljena pištola.

Komentar si lahko v celoti preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine