3.5 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Delavna vlada in destruktivna leva opozicija

Piše: Metod Berlec, namestnik urednika Demokracije

Na socialnem omrežju Twitter je uporabnica »Slovenkazavedno« zapisala: »Vlada dela, opozicija tudi dela, a razlika je v tem, da vlada dela za Slovenijo, opozicija pa sama zase. Sedanji vladi omogočimo vsaj še dva mandata, pa se bomo znebili balasta, ki se napaja na naših žuljih #podpiramovlado.« K temu je poslanka SDS Mojca Škrinjar dodala: »Malo vas popravim: opozicija dela proti Sloveniji.

V času najhujše krize so sejali zmedo, metali maske po tleh v parlamentu, interpelirali ministre brez osnove, želeli vložiti konstruktivno nezaupnico in tako preobremenjevali ministre, ljudi pa hujskali proti ukrepom.« Dve mnenji, ki se dopolnjujeta in nazorno kažeta zdajšnjo situacijo v Sloveniji, ko smo v času hude epidemije soočeni z nekonstruktivnim delovanjem leve opozicije, ki je obsedena z mislijo, kako bi zrušila vlado.

Farsa s konstruktivno nezaupnico, bolje rečeno destruktivno nezaupnico, je začasno ustavljena, saj se je prvič zgodilo, da so njeni vlagatelji iz vrst leve opozicije pod vodstvom nesojenega mandatarja Karla Erjavca najprej to vložili v državni zbor, potem pa so jo nekaj dni kasneje umaknili, češ da vodstvo državnega zbora zaradi domnevnih okužb poslancev z novim koronavirusom ne omogoči tajnega glasovanja na daljavo s spremembo poslovnika. Seveda se takih pomembnih stvari ne dela na »horuk« in Erjavčev začasni umik je bil samo manever pred bolečim porazom, ki se je nakazoval. Da je res tako, kaže vložitev interpelacije zoper ministra Janeza Ciglerja Kralja, ki je bila podprta s 37 podpisi poslancev LMŠ, SD, Levice in SAB. Pod interpelacijo se niso podpisali poslanci stranke DeSUS in nekdanji predsednik SD Dejan Židan. Verjetno je, da bi Erjavec ob glasovanju o nezaupnici dobil še manj kot 42 glasov podpore, kar bi končalo njegovo politično kariero.

V bistvu je prav neverjetno, kako nezrelo, neodgovorno in idejno izpraznjeno levo opozicijo imamo. Negativna kadrovska selekcija in iskanje »novih obrazov« sta opravila svoje. Namesto da bi leva opozicija v času epidemije konstruktivno delovala, pomagala, je njen modus operandi samo rušenje.

Namesto da bi leva opozicija v času epidemije konstruktivno delovala, je njen modus operandi samo rušenje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine