-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Dediči nasilja spet s prstom kažejo na demokrate

Piše: Aleksander Rant

Pred dobrim tednom dni smo bili priča najbolj brutalnemu medijsko-političnemu napadu na en sam medij v zgodovini svobodne Slovenije. Orkestrirani napad lakajskih medijev in njihovih političnih botrov na televizijo Nova24TV se v nobeni normalni demokratični državi ne bi mogel zgoditi. Tudi v Sloveniji bi vsak normalen politik dvakrat premislil, preden bi se odločil za takšno potezo. Svoboda medijev je, tako smo poslušali v zadnjih dveh letih, osnova demokracije. Z napadom na Nova24TV novi vladajoči kažejo, da je svoboda v resnici diktatura, da je svoboda v resnici represija, da je svoboda v njihovem primeru nasprotje demokracije.

Veliki medijski desant se je začel z nastopom Mojce Šetinc Pašek, ki je v državnem zboru predvajala neki klic nekega državljana. Čeprav ne klicatelj ne voditelj nikjer nista pozvala k nasilju, so obe izjavi predstavili v kontekstu le-tega. Žalosti dejstvo, da je napad, pripravljen iz zasede, na levi nogi ujel tudi poslance desnih strank, ki so se družno ograjevali od naše hiše in državljana, ki je le pozval vse k samozaščiti pred zlorabo oblasti. Nova24TV je bila nato družno v vseh lakajskih medijih ožigosana za medij, ki ščuva k nasilju, ki širi sovraštvo, ki ga je treba ukiniti. Stara taktika starih partijcev – najprej diskreditacija, nato likvidacija. Smešno predvsem zame kot odgovornega urednika tega medija pa je, da v zadnjih treh letih svojega mandata nisem prejel niti enega popravka, kaj šele tožbe. Naš medij je vsebinsko tako čist, da niti najhujši nasprotniki niso našli utemeljenega razloga, da bi nam kaj očitali.

Žal pa je za svobodnjake duh prave svobode že ušel iz stekleničke. Nova24TV je postala močna, gledana in vplivna. To, da našega medija nihče ne gleda, so medijske iumišljije, ki jih lakajski mediji prodajajo ljudem zato, da bi nas diskreditirali. V resnici pa ima danes vsak na mobilnem telefonu aplikacijo Daljinec, kjer lahko, sploh v večernih urah, ugotovi, da smo tretja ali četrta najbolj gledana televizija v državi. In v tem grmu tiči zajec. Nova24TV nikoli ni spodbujala nasilja, nikoli ni nikogar pozivala k nezakonitemu ravnanju, nikoli ni delovala zunaj okvira demokratične ureditve naše republike. Problem je v tem, da smo gledani, poslušani, cenjeni. Problem je hitra rast, ki se je bolj kot na desni zavedajo na levi strani, kjer dobro vedo, kako močni smo. Zato nas hočejo utišati, zato nas hočejo nevtralizirati. A veliki met jim ni uspel. Naš medij ima neverjetno podporo ljudi, naših gledalk in gledalcev. Nekateri so se odločili tudi finančno podpreti naš projekt, predvsem zaradi gonje, ki jo režim izvaja proti nam. Če nam onemogočijo vsa finančna sredstva, bomo pač postali dejansko prva prostovoljno javno financirana televizija v Sloveniji.

In sedaj k nasilju, ki nam ga očitajo. Najprej poglejmo, kdo ga očita. Očitajo ga ljudje, ki so brez pomisleka v živo prenašali shode, kjer so grozili s smrtjo, kjer so zažigali lutke ministrov, kjer so zažigali poslanske stole, kjer so klopi mazali s krvjo in risali svastike na okna ministrstev. Nasilje očitajo ljudje, ki so podpirali nezakonita zbiranja v času zdravstvene krize, ki so se smejali grožnjam, ki so si zadovoljno meli roke, ko je drhal blokirala ulice, razbijala izložbe, zažigala smetnjake. Ta privoščljivost je vela tako iz medijev kot iz politike. Leve seveda. Če gremo še nekoliko nazaj, lahko vidimo, da so ponosni na svojo dediščino nasilja. Poslanec SD Koprivc je javno izjavil, da so ponosni dediči komunistične partije, zločinske organizacije, ki je pobijala otroke, noseče matere in starejše; ki je v zavetju noči mlade ženske ugrabljala, posiljevala in okrutno morila. Te iste zločinske organizacije, katere najvišji člani so izvedli genocid nad lastnim narodom. Ki so do smrti izstradali majhne otroke, celo dojenčke, in jih pustili umreti lačne na žgočem soncu. Ti, ponosni nasledniki, nam, demokratom, očitajo nasilje? Nasilje je v naši državi v absolutni pristojnosti politične levice, njihovih lakajskih medijev in aktivistov. Noben desničar ni izvajal takšnega nasilja, kot so ga njihove plačane tolpe v zadnjih dveh letih in pol. Zato Mojca Šetinc Pašek, ne kažite s prstom v ljudi, v nas, ker ste prav vi najbolj krvavi pod kožo.

Za konec pa še poduk vsem dušebrižnikom na desnici, ki skočijo ob prvi orkestrirani provokaciji levice. Če so nas vsa ta leta kaj naučila, je to, da je desnica razdrobljena. Da se umetno ustvarjajo afere, ki akterje na desni potiskajo narazen. Da je vsaka zgodba laž, katere namen je oslabiti opozicijo režimu. Spomnim se nekaterih desničarjev, ki so ob izbruhu afere Patria govorili: »No, vidiš, kaj je naredil Janša, jaz sem pa mislil, da je pošten.« Nato se je izkazalo, da je bila to laž, katere edini namen je bil uničenje enotnosti najuspešnejše vlade do tedaj. In uspelo jim je. Tokrat nekateri na desni govorijo enako za Nova24TV. Pa že sedaj vemo, da gre za laž, katere namen je ustaviti edini resen konservativni medij, ki lahko vsaj delno konkurira njihovemu monopolu. Zato nasvet. Ne bodite nejeverni Tomaži. Zdaj je čas za enotnost, čas za pomiritev na desni, čas za enotno fronto proti najbolj brutalnemu obračunavanju z vsem konservativnim v zgodovini naše države. Najprej bodo vzeli medij Nova24TV, nato družino, nato vero, nato misli. Enotni bomo te totalitarne težnje porazili, razdeljeni bomo padli.

POJMA

desánt -a m (ā) prevoz vojaštva na sovražnikovo ozemlje z namenom, da opravi določeno nalogo: letalski, padalski, pomorski desant; nemški desant na Drvar / na karti je označen kraj desanta

lakájski -a -o prid. (ȃ) nanašajoč se na lakaje: lakajska obleka / lakajska služba / lakajska miselnost / on je lakajska duša

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine