15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Dandanes so razmere kakopak čisto drugačne

Piše: Bogdan Sajovic

Na svetovnem spletu je zakrožil posnetek, na katerem nekaj mladih Germanov na počitniškem otoku Sylt skandira »Nemčijo Nemcem« in »Tujci ven«. 

V zrak so skočili nemški mediji, da o politični eliti niti ne govorimo. Hitler na pohodu, neonaciji, ni da ni. Kot da bi po nemških ulicah marširalo nekaj tisoč rjavosrajčnikov. No, res marširajo, a ne rjavosrajčniki, pač pa v rjuhe zaviti primerki, ki se derejo, da je Nemčija njihova in da je treba uvesti šeriatsko pravo. To pa mnogim Nemcem nekako ni pogodu in to očitno velja tudi za mladež na Syltu, ki pa si je v nasprotju z večino Nemcev in pod ognjem alkohola to upala tudi na glas povedati. In si prislužila oznako neonacistov, skrajnih desničarjev in tako naprej. Že desetletja je namreč zlati standard levo liberalnih elit za utišanje nasprotnih mnenj zaigrati na karto »ad Hitlerum«.

Že desetletja je namreč zlati standard levo liberalnih elit za utišanje nasprotnih mnenj zaigrati na karto »ad Hitlerum«.

Se pravi, da svojega nasprotnika na neki način povežeš s Hitlerjem. Je pa res, da je ta način vse manj uspešen, ker je bil uporabljen že tolikokrat, da se vse manj ljudi sekira, če ga nasprotnik uporabi. Zato mediji skušajo najti nove načine demonizacije. V primeru »nacijev s Sylta« so zapisali, da gre za »bogato mladino«. No, hudo so brcnili v temo, Hitlerjeva baza zagotovo ni bila bogata mladina. Njegova baza je bil obubožani srednji razred, ki mu je inflacija izničila pokojnine in prihranke, bili so industrijski delavci, ki so ostali brez službe zaradi uničene industrije, kmetje, ki so zaradi mahinacij elit izgubili kmetije, nameščenci, katerih plače niso dohajale vse višjih cen hrane in ogrevanja, in vsi tisti, ki so bili ogorčeni nad sprego politične elite in finančnih špekulantov, ki so izsesavali državno blagajno in spreminjali nemško prestolnico v središče razvrata, drog in spolnih deviacij. Ta baza je Hitlerja pripeljala na oblast, ne opita bogata mladina v diskih. Ampak seveda, to je bilo leta 1933, dandanes so razmere kakopak čisto drugačne …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine