0.6 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

Carlovanje na RTV Slovenija

Piše: Gregor Preac

Ko je zvezda neke televizije pa Janina Slovenka leta 2013 Eugenija Carl, potem vemo, koliko je ura. Pravzaprav vemo, da se je čas ustavil. In da se je ustavil 30 let nazaj, v neki neumni diktaturi, ki je dovolj indoktrinirala občinstvo, da klovni in pajaci, (š)pijoni in skakači tipa Šarec, Pahor, Cerar, Erjavec, Fajonova še kar carlujejo, in to skupaj s solato in RTV Slovenijo.

Ob tem anarholevičarski demonstranti, ki jih promovirajo prav RTV SLO in drugi zaostali mediji (Delo, Večer, Dnevnik, Mladina, POP TV), lomijo kamere novonastalim desnosredinskim ali desnim medijem, grozijo njihovim urednikom in novinarjem, SD pa jim onemogoča novinarsko poročanje.

V deželi, kjer cveti trgovina z narkotiki pa tihotapstvo z ljudmi, kjer je uprava skorumpirana do “Gole Maje” (ali vsakega akta), kjer ponikne stotina milijonov pri TEŠ 6 in se opere kar cela milijarda v pralnem stroju NLB, kjer ljudem tipa Zoran Janković odpišejo desetine milijonov dolgov, je višek preiskovalnega novinarstva RTV Slovenija in njihove zvezde Eugenije Carl razkrivanje trgovine s solato in “baba čula, baba rekla” ponarejene diplome poslanca.

Selektivno RTV novinarstvo
Po naših virih, ki smo jih večkrat preverili, ker pač nismo Eugenija Carl ali RTV SLO, ki virov in podatkov ne preverjata in potem redno objavljata lažne podatke, lažne vesti, je poslancev 90. V profesionalnem, torej uravnoteženem, neideološkem novinarstvu pač preveriš vse, in ne le diplome enega, tistega, ki ne igra kul, ker igra po drugi ideologiji ali sploh ne igra po ideologiji, temveč po svoji vesti. Enako velja za financiranje političnih strank, kjer RTV SLO in “zaspalci, zaostalci” preverjajo le financiranje SDS, ne pa tudi drugih strank, tudi visoko zadolžene stranke SD!

Ker RTV SLO dnevno natrosi že toliko triviale, kiča, laži, zlobe, zla in solate, in to gnile, ni čudno, da znamenito Eugenijo Carl in njej podobne ljudje zamenjujejo za rukolo, berivko in regrat oziroma da vse več državljanov Slovenije z menoj vred raje preskoči vsebinsko uborne in neintelektualne tri TV programe RTV Slovenija kot nekaj negledljivega, nasilnega, mučnega, neprijaznega, zlonamernega, nekredibilnega.

Poslancu Simonoviču bi se morali opravičiti in mu ponuditi odškodnino
Če bi RTV SLO bila resen, kredibilen medij, ki odgovarja za svoje napake, za svojo gnilo solato, bi se poslancu Branku Simonoviču opravičili in mu sami ponudili 10 tisoč evrov odškodnine za zlobno in nečastno igranje z njegovim ugledom. Če bi tožilstvo imelo vsaj malo pravne etike in odgovornosti, profesionalnosti, bi po uradni dolžnosti preganjalo Carlovo in njenega urednika za zlonamerno poročanje. Pa Carlova bi po taki novinarski šlamastiki lahko prodajala samo še solato na koprski tržnici ali na Ponte Rossu!

Zdaj se Carlova in RTV SLO zgovarjata na Univerzo v Zagrebu. Osnovno pravilo in dolžnost vsakega novinarstva je, da novinar podatke, dokaze, vire večkrat in neodvisno preveri, predvsem najprej pri obravnavani osebi, in da ga pri pridobivanju informacij ne vodi sovraštvo, ideologija, slepota torej. Iz vsega je jasno, da motiv Carlove in RTV SLO ni bil pošteno poročanje, saj moraš udeležencu preiskave dati pravico do obrambe že v istem prispevku.

Televizija Slovenija, ustanovljena 1958 (Dnevnik v slovenščini prvič šele 1968, nova stavba TV Slovenija šele 1975), ni nastala, da bi služila slovenskemu narodu, Sloveniji, temveč da bi širila ideologiji komunizma, socializma, jugoslovanstvo, indoktrinirala, nadzorovala medijski prostor, kontrolirala ljudi, cenzurirala! Okolje na RTV SLO je bilo do leta 1991 povsem nezdravo, prestreljeno s komunisti, udbovci, prisluškovalno sobo, s sodelavci Udbe med uredniki in novinarji. Še 30 let po diktaturi se na RTV SLO gredo carlovanje alias ideološke boje, izključevanje drugače mislečih, vaško politikanstvo, indoktrinacijo!

Kljub 100 milijonom evrov letnega proračuna, 2200 zaposlenim in 300 sodelavcem RTV Slovenija do danes ni našla ne poslanstva ne smisla, domoljubja torej, iskanja in promoviranja najboljšega, najlepšega slovenskega, temveč seje razdor, razkol, nepoštenost, negativizem!

Zadnje novice

Sorodne vsebine