3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Brglez je Danilo Türk številka 2!

 

 

Piše: Gašper Blažič

 

Se spomnite nekdanjega predsednika republike Danila Türka? Doktor mednarodnega prava, ki je velik del svoje kariere preživel v globalistični OZN, se je po svoji skrivnostni vrnitvi v domovino – spomnimo, krivo je bilo njegovo obnašanje, ker mu ni uspelo s kandidaturo za namestnika generalnega sekretarja OZN – leta 2006 najprej ponujal za pomladnega kandidata za ljubljanskega župana, dokler ni vmes posegel Peter Jambrek in razkril Türkov skepticizem iz časa osamosvajanja. Nato je leta 2007 kandidiral za predsednika republike s podporo t. i. levega trojčka KGB (plus DeSUS), se za potrebe javnosti »sprl« s tedanjim vodjo borčevske zveze Janezom Stanovnikom in v drugem krogu kot skorajšnji »novi obraz« potolkel favorita Lojzeta Peterleta.

Bodimo realni: to se je zgodilo tudi s pomočjo t. i. desnih volivcev (kar je bil seveda strahotna napaka). Vendar je pet let kasneje postal edini predsednik republike, ki je kandidiral za še en mandat in boj izgubil zaradi svoje arogance.

Očitno se zgodovina ponavlja. Tokrat na oder prihaja »sredinski« Milan Brglez, ki je po vodenju državnega zbora, takrat še s strankarsko izkaznico SMC, prestopil v SD (verjetno bi šel celo v Levico) in se nato skupaj s Tanjo Fajon prebil v evropski parlament. Sedaj pa se po vnaprejšnjem neuspehu Marte Kos, Nataše Pirc Musar in Iva Vajgla ponuja kot kandidat SD in Gibanja Svoboda. Če je Türk o žrtvah iz Hude jame govoril kot o »drugorazredni temi«, si je Brglez doslej privoščil še hujši eksces, saj je komunistične zločine utemeljeval kar z naravnim pravom. Sedaj pa se ob boku »čegevarista« Mihe Kordiša postavlja kot sredinski kandidat.

Povedano drugače: Brglez je Türk številka dve. Združuje ju nič kaj akademsko obnašanje (čeprav sta oba delovala kot profesorja) in seveda totalitarna miselna matrica. Edina sreča pri vsem tem je, da Brglez ne more nastopiti kot nekakšen »nov obraz«, saj je svoje prave barve že zdavnaj pokazal. A če bo volilno telo kljub temu večinsko podprlo Brgleza, bo to izjemno tragično spričevalo slovenske politične ozaveščenosti.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine