5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Aleksander Čeferin ne šteje mrtvih

Piše: dr. Janez Suša

Aleksander Čeferin, odvetnik in nogometni funkcionar je v pogovorni oddaji Skupaj naprej na RTV Slovenija dne 10.11.21,  izjavil: ….je pa dejstvo, da se v nobeni državi nebi smelo vladati z odloki, razen v vojnem stanju. Mi pa nismo v vojnem stanju!”. Ta izjava je bila ponovljena v Odmevih RTV dne 11.11.21.

S tem pravnim primitivizmom, se je Aleksander Čeferin javno postavil na stran zanikovalcev dejstev, zanikovalcev dejanskega stanja, zanikovalcev obstoja virusa, zanikovalcev obstoja epidemije. Resnično dejstvo je, da je epidemija, ki smo ji priča, veliko huje, kot vojno stanje. To dejstvo Aleksander Čeferin enostavno zanika, čeprav lahko vsak dan v medijih prebere grozljivo visoko število mrtvih na dan. Navidezno globokoumni Čeferinov argument, temelječ na neresničnem dejstvu, je zgolj prazna, prozorna odvetniška floskula. Res da ne pokajo puške, vendar je nevidni napadalec – virus, še mnogo hujši. Gre za biološko vojno, ki jo je sprožila komunistična Kitajska.

Še sreča, da je Jack Ma,  »velik prijatelj« Aleksandra Čeferina, slovenskemu narodu na samem začetku epidemije  »zastonj pomagal« z maskami. Aleksander Čeferin je res frajer, pravi nogometni globalist, novi obraz levice. Po telefonu je poklical Jacka Maja in bliskovito uredil takojšnjo dobavo mask. Sedaj pa pravi, da Vlada ne sme sprejeti Odloka, po katerem je treba maske obvezno uporabljati. Ker da nismo v vojnem stanju. Boj se darov Danajcev, pravi stari grški pregovor. Najprej ti požgejo bajto, potem ti pa šenkajo kanglico vode – za gasit.

Državljani! Z RTV in POP nočemo skupaj naprej v bolezen in smrt! Ker hočemo živeti in biti zdravi. Državljani iskreno upamo, da Aleksander Čeferin ne bo nikoli kandidiral za predsednika vlade Republike Slovenije, saj mu je za življenja državljanov malo mar. Iskreno upamo, da Aleksander Čeferin nikoli ne bo imel priložnost vladati, ne z odloki, ne kako drugače, saj s svojimi pravnimi primitivizmi, nebi rešil niti enega življenja. Ker hočemo živeti in biti zdravi, do česar imamo ustavno pravico, Aleksandru Čeferinu iskreno želimo, da bi ostal pri nogometu, ali pa kot odvetnik družbe Čeferin prodajal svoje pravne primitivizme svojim zvestim strankam.

Spomnimo, da se njegov brat ustavni sodnik dr. Rok Čeferin ni izločil, ko je Ustavno sodišče odločalo o ustavnosti odlokov Vlade. Čeprav odvetniška družba Čeferin zastopa zaradi kršenja odlokov Vlade, oglobljene državljane. Odličen biznis in reklama. Fej in fuj pa take državne inštitucije, katere naj bi državljani spoštovali.

Vlada Janeza Janše je prisiljena vladati z odloki, zato da dnevno rešuje življenja ljudi. Zato, da je in bo čim manj mrtvih. Ustavno sodišče, RTV in POP, KUL-ovci, demonstranti in facebook strokovnjaki, pa kot da ne znajo prebrati, koliko je vsak dan mrtvih. Odloki Vlade Janeza Janše se komaj kaj razlikujejo od odlokov drugih držav v EU.  Kvečjemu milejši so. Nebuloze raznih kvazi intelektualcev na SAZU in drugod, da gre v Sloveniji za umiranje demokracije, avtoritarno oblast, uvajanje totalitarizma, so povsem deplasirane. Ali ti samozvani intelektualci potemtakem trdijo, da je demokracija umrla kar v celotni EU? Kar naenkrat? Kar povsod po EU?

V Sloveniji ne gre za umiranje demokracije. Gre za masovno umiranje ljudi. V splošni histeriji se tega očitno zaveda samo še Vlada Janeza Janše. Pogovorna oddaja Skupaj naprej, pa je samo še ena v vrsti hujskaških oddaj ogabnega sprenevedanja RTV in POP, ki sta v brutalni bitki za oblast Kulta Uljanova Lenina – KUL, že zdavnaj pozabili šteti mrtve.

Državljani! Z RTV in POP, nočemo skupaj naprej v bolezen in smrt. Ker hočemo živeti in biti zdravi. Namesto, da se na RTV in POP nastavljate kameram in čvekate v oddaji Skupaj naprej, pojdite vsi skupaj vsak dan v Klinični Center prešteti mrtve. Dr. Fafangel pa, o jej jej, eno samo prazno govoričenje, nastopaštvo in samovšečnost. Hvala bogu, da se ga je Vlada znebila.

Dr. Janez Suša je domoljub, kandidat za poslanca v Državnem zboru

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine