32.5 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

Zmago Jelinčič: Levi opoziciji je zmanjkalo sape

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Levi opoziciji je po prepričanju prvaka SNS Zmaga Jelinčiča zmanjkalo sape. Pričakuje, da jeseni ne bo prišlo do glasovanja o konstruktivni nezaupnici. “Koalicija bo ubrala pot sprejemanja nujnih zakonskih odločitev, okoli katerih se bo lahko poenotila in zanje dobila podporo,” je v izjavi za STA o pričakovanjih glede jeseni poudaril Jelinčič. Prvak SNS pričakuje, da nas čakajo redne volitve.

“Leva opozicija je videla, da z glavo skozi zid ne gre. Zanje je najboljše, da počakajo na volitve,” meni poslanec Jelinčič Plemeniti in opozarja, da je več kot očitno, da so leve opozicijske stranke med seboj sprte. Kot take pa ne bi mogle narediti kaj dobrega za državo. “Kot kaže, pa je namen leve opozicije državo rušiti za vsako ceno”.

Predsednica stranke SD je po besedah Jelinčiča ugotovila, da njena ideja glede konstruktivne nezaupnice ne pije vode. Ta bi bila namreč še eden izmed fiaskov leve opozicije. V nadaljevanju se je dotaknil nedavne izvolitve ministra za digitalizacijo Marka Borisa Andrijaniča in izpostavil, da so v stranki DeSUS le prišli do spoznanja, kaj se skriva v ozadju in da so obljube levih političnih opcij daleč od realnosti. “Edina rešitev za DeSUS je, da sodeluje s koalicijo, saj bo sicer izginil v najkrajšem času,” je prepričan prvak SNS.

Jelinčič ocenjuje, da bo šla koalicija jeseni v smeri nujnih zakonskih odločitev, okrog katerih bo lahko dosegla poenotenje in pridobila podporo. “Zagotovo pa bo pustila kakšne bolj zoprne teme za naslednji mandat. Nesmiselno pa bi bilo, če se v tem mandatu ne bi izglasovalo zakona o demografskem skladu. Če tega ne bo, bodo upokojenci potegnili kratko, saj so obljube o demografskem skladu stare že skoraj desetletje,” opozarja prvak SNS. Meni, da nas čakajo redne volitve, odločitev o predčasnih volitvah je v rokah SDS, še dodaja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine