8.7 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Vlada hiti s spornimi spremembami Družinskega zakonika – med drugim želi uvesti LGTB-vsebine v učne programe

 

Piše: Slovenski šolar

Pristojni odbor Državnega zbora bo jutri, 14.9.2022 na nujni seji obravnaval sporne spremembe Družinskega zakonika, s katerimi želi vlada uzakoniti posvojitve otrok v LGBT-razmerja, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter sprejeti podlage za uvedbo LGBT-učnih programov v vrtcih in šolah.

 

Te spremembe z zaskrbljujočim vplivom na vse družine Državni zbor sprejemana na hitro po skrajšanem postopku, s čemer se želi vlada očitno izogniti širši in argumentirani javni razpravi. To je še toliko bolj nenavadno, ker tak zakon pomeni nespoštovanje referendumske volje ljudi, na treh družinskih referendumih (2001, 2012 in 2015). Na vseh treh so namreč volivke in volivci z veliko večino odločili, da ima otrok pravico do mame in očeta.

Državni zbor bo o spremembah Družinskega zakonika dokončno odločal predvidoma že na septembrski seji konec tega meseca. V Koaliciji »Za otroke gre!« so napovedali, da bodo v primeru sprejema spornega zakona takoj začeli zbirati podpise za referendum. Prav tako so napovedali, da bodo v torek, 27.9.2022, ob 17.00, pripravili velik shod za zaščito otrok in družinskih vrednot pred Državnim zborom.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine