-0.5 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

(VIDEO) Voditeljica RTV Slovenija Ksenija Horvat podpira protestniško nasilje Tee Jarc na javni televiziji – za naš denar!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Zakaj menite, da je javnost tako obsodila aktivistko Teo Jarc, ki je na Triglavu, resda nekoliko glasno, a nežaljivo in argumentirano, se soočila s predsednikom vlade …” je eden izmed škandaloznih citatov novinarke RTV Ksenije Horvat v oddaji Intervju na nacionalni RTV, kjer novinarji ne bi smeli izkazovati tako očitno pristranskega političnega aktivizma. Kako komentirajo vodenje oddaje v vodstvu RTV, bomo objavili takoj, ko prejmemo odgovore.

Dragan Petrovec, Janez Kocijančič, Mladen Dolar, Vesna Milek, Ali Žerdin, Boris Bergant so le nekatera imena z levice, ki jih je v svojih oddajah Intervju gostila voditeljica Ksenija Horvat. Horvatova sicer spada med trdo jedro “partijske” linije novinarjev, kar se nedvomno vidi skozi izbor gostov. Nazadnje to nedeljo, ko je gostila dekana Filozofske fakultete v Ljubljani dr. Romana Kuharja, pa je prestopila mejo profesionalnega žurnalizma.

Nedeljski Intervju je bila sicer še ena oddaja, kjer je gost Kuhar priročno pljuval po desnosredinski vladi Janeza Janše, nenazadnje je dekan fakultete, kjer najbolj brutalno izvajajo skrajno levo LGBT agendo, tam so se kalili tudi levi fašisti kot je poslanec Levice Miha Kordiš.

Horvatova spodbuja nasilje na nacionalni televiziji
Kar je še posebej izstopalo, pa je bil skrajno neprofesionalen in aktivističen pristop voditeljice Horvatove, ko je gostu polagala v usta besede in celo izrekala vrednostne sodbe o dogodku na Kredarici, kjer je Tea Jarc verbalno obračunala z ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom in predsednikom vlade Janezom Janšo. Incident je celo poenotil celotno javnost, tako levo in desno, da gre za neprimeren in skrajno neokusen odziv sindikalistke Jarčeve in kolesarskih protestnikov, toda voditeljica Horvatova meni drugače in celo trdi, da je z njima obračunala nežaljivo in argumentirano. Sicer naj bi malo preveč povzdignila glas. Kaj naj bi po novem pomenila moč argumenta, je torej jasno. Kričanje in stigmatizacija vsakega, ki ti ni všeč ali se politično z njim ne ujameš. Tudi na svetih mestih, kot so slovenske gore. To so nekoč počeli fašisti, titoisti, kitajski revolucionarji pod vodstvom Mao Cetunga in še kdo, ki jim demokracija in strpna razprava ni blizu. Danes pa imajo ti nasilneži podporo kar pri nacionalni RTV in nekaterih skrajnih voditeljih.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine