22.7 C
Ljubljana
torek, 9 avgusta, 2022

(VIDEO) Resnica o tragediji v Rokavskem prelivu: Policija želela preprečiti odhod, a so ilegalni migranti zagrozili, da bodo v morje pometali otroke! To je pravi obraz migrantov!

Piše: Janja Strah

Policija migrantom ni mogla preprečiti odhoda, saj so ilegalci zagrozili, da bodo čez krov pometali otroke.

V sredo, 24. novembra, je umelo 27 ilegalnih migrantov. Na krovu čolna, ki je potem potonil v Rokavskem zalivu, je bilo 17 moških, sedem žensk, med katerimi je bila ena noseča, in troje otrok. Večinoma so bili iranske ali iraške Kurdi.

Levičarski mediji in nevladne organizacije so ostro kritizirale neukrepanje policije. Med fotografijami, ki pripovedujejo o odhodu teh migrantov v Združeno kraljestvo, je veliko razburjenja povzročila fotografija neaktivnih francoskih organov pregona: zlasti angleški politiki so obsodili te policiste, ki so čolne spustili v more, ne da bi posredovali.

Francoski minister za notranje zadeve Gérald Darmanin je na novinarskem brifingu dejal: »Na tej sliki nismo videli, da so migranti uporabljali otroke in grozil, da jih bodo vrgli v vodo pri nekaj stopinjah na ničlo. Mi nismo želeli ogroziti življenje teh otrok.«

Ilegalni migranti so sicer že večkrat dokazali, da so za dosego svojih ciljev pripravljeni žrtvovati tudi življenja otrok.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine