9.4 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

(VIDEO) Pikalo deluje v nasprotju z načeli Platforme sodelovanja

Piše: Domen Mezeg (Nova24TV.si)

“Po vseh silnih besedah o sodelovanju in preseganju delitev smo očitno pod krinko Platforme sodelovanja dobili še eno platformo izključevanja,” se je Janez Janša odzval na besede predstavnika Platforme sodelovanja Jerneja Pikala, da v vladi, ki bi jo vodil Janša, ne bi sodeloval. Trditev je namreč v nasprotju s temeljno vrednoto Platforme – sodelovanjem. 

Platforma sodelovanja se razglaša za društvo, ki je odprto za različne ljudi in poglede, ne le navznoter, marveč tudi navzven. Njen predsednik Anže Logar“Tukaj smo vsi, ki verjamemo v sodelovanje. Skupaj moramo oblikovati odprto in sproščeno Slovenijo.” (več tukaj). Prav tako je še dejal, da so platforma vsi, ki verjamejo v sodelovanje (več tukaj).

Pred meseci ga je voditeljica Odmevov Rosvita Pesek soočila z vprašanjem, kako bo povezoval ljudi, ki pripadajo različnim političnim polom, če pa ga aktualna vladna koalicija zavrača, rekoč, da se ne distancira od Janeza Janše. In Logarjev odgovor: “Prav takšno etiketiranje posameznikov, tlačenje čisto vsakega v neki predal oziroma binarni sistem je nekaj, čemur se zoperstavljamo.”

 

Je Pikalo kukavičje jajce?
A kot kaže, se stališče nekaterih članov od te temeljne premise društva (sodelovanja), (že) odmika. Nekdanji šolski minister Jernej Pikalo je namreč v podkastu časnika Delo na vprašanje, ali bi on intimno, osebno sodeloval v vladi pod Janševim vodstvom, odgovoril nikalno, bi pa sodeloval v Logarjevi vladi.

Člani Platforme sodelovanja. Na fotografiji tudi Jernej Pikalo (skrajno desno), nekdanji minister iz kvote SD. (Foto: STA)

Zadeva je še toliko bolj kontroverzna, saj je sam Pikalo pred časom ugotavljal, da “polarizacija hromi našo družbo“, sedaj pa jo celo sam spodbuja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine