16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

(VIDEO) Neokusni medijski spini: Od Erjavčevega poziva k odstopu vlade do agresivnega verbalnega napada rdečezvezdaša Kordiša na premierja!

Piše: Aleš Ernecl (Nova24tv)

Boris Tomašič je v tokratni oddaji Kdo vam laže, obdelal predvsem dva dogodka. Eden je bil Erjavčeva bizarna izjava, kjer je vlado pozval, naj odstopi, če želi videti, ali imajo KUL – ovci sploh resne namene prevzeti vlado, drugi pa brezokusni spini osrednjih medijev, ki so, skoraj po nareku Luke Mesca, dogodek v državnem zboru, ko je Miha Kordiš agresivno verbalno napadel predsednika vlade z nizom neverjetnih in težko dokazljivih laži, skušali prikazati kot nesramnost Janeza Janše.

Potem ko je lanski naziv “Intelektualca leta” še pred kratkim osvojil Matjaž Nemec, je v letošnjem letu svojo kandidaturo z vso resnostjo že vložil Karl Erjavec. V tokratni oddaji Kdo vam laže, je eden vrhuncev bil prav njegova bizarna izjava, da naj vlada odstopi, če ne verjame, da jo hočejo zamenjati. Drugi vrhunec pa španovija Luke Mesca in osrednjih medijev, ki so skušali spinati dogodek v državnem zboru, kjer se je Miha Kordiš vedel nesramno, agresivno, napadalno do premierja, kot da je bilo obratno.

Erjavec, mandatar propadle koalicije, kot se je izrazil Tomašič, s svojimi izjavami pogosto konkurira za intelektualca tedna, toda tokrat je res ustrelil “boso”. Tomašič je predvajal njegovo izjavo, da naj vlada kar odstopi, če ne verjame, da mislijo resno prevzeti oblast.

Nekoč je Kordiš Janšo pošiljal na psihiatrijo, mediji pa molčali
Druga zadeva, ki jo je izpostavil, je bila odziv osrednjih medijev, ko so skušali spinati precej enostranski spor med predsednikom vlade, Janezom Janšo – in boljševiškim poslancem, Miho Kordišem. Slednji se je verbalno zaganjal v premierja in ga obtoževal vseh možnih stvari, ki jih še nikoli nihče ni dokazal, čeprav Kordiš tudi ni prvi, ki je o njih na podlagi principa “baba čula baba rekla” govoril. Premier se je odzval umirjeno, galantno, najprej je izrazil pomislek, ali naj tak napad sploh jemlje resno, nato pa je bil samo še duhovit. V prvem primeru se je pošalil, da lahko kot minister za zdravje povpraša, če je kaj mest za nekoga, ki sprašuje take nebuloze. V drugem pa je šali dodal še en nivo, ko se je pošalil na račun govoric o svoji kliniki v Avstraliji.

Foto: Nova24tv

Mediji so potem naleteli zgodbo, da so poslanci Levice zapustili državni zbor, ker je premier Janša užalil Miho Kordiša in seveda citirali Luko Mesca, češ, da ga je Janša na normalno vprašanje pošiljal na psihiatrijo. Vsa opozicija je mislila, da ji je bila vržena vsaj neka kost proti vladi, pa se je z igranjem zgroženosti priključil še Dejan Židan. Žal pa živimo v času, ko je skoraj vse posneto, pa je Tomašič našel posnetek izpred mesecev, ko je v veliko bolj agresivnem tonu, eksplicitno, Kordiš Janšo pošiljal na psihiatrijo.

Zadnji del oddaje je bil namenjen še eni v vrsti obskurnih tem, spinanju obveznega testiranja za učitelje in prispevke, v katerih so nekateri ravnatelji ali učitelji trdili, da ima vlada težave s komunikacijo, češ, namesto obvezno testiranje bi morali uporabiti izraz nujno, ker da je to prijaznejše do ljudi. Pravcati “looney tunes” in nič čudnega, da se je Tomašič na koncu vprašal, koliko so ti ljudje stari.

Zadnje novice

Sorodne vsebine