20.9 C
Ljubljana
sobota, 22 junija, 2024

(NEPOSREDNI PRENOS) Demokracija Magazin Tour – pogovor o knjigi “Vrnitev resnične desnice”, gost Andrej Sekulović: Trenutna vlada na Švedskem je korak v pravo smer in moralna zmaga!

Piše: C. R., P.J.
Danes, 20. oktobra, ob 18h, v knjigarni in knjižnici Demokracije na Linhartovi 13 v Ljubljani poteka prvo srečanje v novi sezoni Demokracija Magazin Tour. Jože Biščak gosti Andreja Sekulovića, sicer esejista in novinarja Demokracije, ki je že več let dejaven na področju identitarnih gibanj. 
Pogovor poteka o knjigi Daniela Friberga “Vrnitev resnične desnice”, ki je tudi priročnik za pravo opozicijo. V omenjeni knjigi avtor napoveduje zaton vse bolj agresivne levice in vzpon desnice, ki se je zmožna postaviti po robu politični korektnosti. Vrnitev resnične desnice predstavlja glavne ideje nove desnice in smernice za življenje skladno s tradicionalnimi vrednotami. Lahko jo naročite TUKAJ

18:44 Biščak je ob koncu pozval vse, naj si kupijo knjigo in jo preberejo, predvsem zaradi spremne besede prevajalca knjige Andreja Sekulovića.

18:42 Sekulović spregovori še o metapolitičnem Think tanku, katerega namen je, da se začne o temah in vrednotah desnice govoriti.

18:40 Sekulović govori o levičarski evoluciji izraza rasizem oziroma rasist. Začetnik tega je bil Trocki. “Včasih je rasizem pomenil rasni šovinizem, danes pa levičarji vsakega označijo za rasista, tudi če samo javno govori proti dogmam levičarjev.”

18:36 Biščak in Sekulović poudarita, da desnico označuje neenakost: Desnica pomeni približanje neenakosti ljudi. Desnico označuje dejanska hierarhija, kar ne pomeni vrednostnih sodb, pomeni da so rasne razlike nepremostljive in priznava neenakost tudi znotraj rasnih skupnosti. “Nenazadnje smo si tudi biološko različni.”

18:30 Biščak in Sekulović o tem, da je bila Švedska nekoč zelo homogena. “Nekoč je bila Švedska revna, prevzela je sicer liberalizem, a je ostala etnično homogena.”

18:26 Sekulović našteva vrednote desnice, med njimi so čast, zvestoba, ideja, da se boriš za to, kar je prav, ne glede, na to kakšna je možnost zmage, odgovornost, nacionalna pripadnost ipd. Namenjene so mlajši populaciji. Govori o tem, kako živeti s temi idejami. “Skrb za etnokulturno skupnost, vse to hoče levica izkoreniniti.”

18:23 Sekulović govori o dolgem pohodu levice skozi institucije; tako se je levica infiltrirala v institucije in preko njih vplivala na miselnost v družbi. Biščak doda, da gre pri tem za kulturni marksizem.
18:19 Sekulović opisuje gibanje in stranko Nova desnica oziroma Resnična desnica, miselni šoli konec 60. let, ki je opisana v knjigi Daniela Friberga “Vrnitev resnične desnice”.
18:18 Biščak omeni o komemoracije v spomin na žrtve umorov s strani migrantov na Švedskem.
18:17 Biščak: Švedska je ena prvih držav EU, ki se je odprla migrantom.
18:14 Sekulović: Na Švedskem je delovala močna hegemonija politične korektnosti.
18:13 Sekulović: Predvsem mladi si želijo sprememb. Da se mladi odločajo za desnico, ni presenetljivo. Švedski demokrati so mlada stranka.
18:08 Sekulović o nedavnih volitvah na Švedskem, kjer je prišlo do političnega obrata: Na Švedskem je zmagala demokratična sredina. Do tega je pripeljalo, ker so v 70. letih odprli mejo migrantom. Tam imamo danes NO GO cone in kriminal povezan z ilegalnimi migracijami. Trenutna vlada je korak v pravo smer in tudi moralna zmaga. Švedi imajo dovolj stanja, ki je bilo do zdaj in si želijo sprememb. Levica nima več tako močnega javnega mnenja kot ga je imela prej. Levičarska hegemonija ni več tako trdna, kot je bila. Podobno se dogaja drugje po Evropi, tudi v Italiji.
18:07 Jože Biščak predstavlja Andreja Sekulovića.
18:06 Začela se je predstavitev knjige.
Pogovor v neposrednem prenosu lahko spremljate spodaj:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine