20.6 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

(FOTO) V okolici parlamenta se še vedno zadržuje skupina nevarnih ljudi, ki želi povzročati dodatne nemire; za napad so skrajneži uporabili tudi granitne kocke, policija sporoča, da je policijska intervencija še v teku

Piše: Peter Truden

Naša ekipa je s terena sporočila, da na križišču med Šubičevo in Slovensko cesto še vedno vztraja skupina agresivnih izgrednikov, v okolici parlamenta pa se še vedno zadržuje skupina okoli samooklicanega glasbenika – raperja Zlatka.

Naši poročevalci pravijo, da je bilo na današnjem protestu proti vladnim ukrepom za zajezitev širjenja kitajskega virusa zbranih precej nevarnih ljudi. Poročali smo, da je bila zaznana skupina militantnih in ekstremno nevarnih salafistov.

Sprva dokaj mirni protesti so se spremenili v nasilne, saj so levi fašisti in člani Antifa ter posamezni tujerodni, ki jih je Slovenija sprejela na svoje ozemlje, pljuvali ekipo novinarjev Nova24TV, metali v parlament rakete in granitne kocke ter policiste obmetavali s steklenicami.

Anarhisti, levi fašisti in člani Antifa so za napade uporabili granitne kocke. (Foto: Nova24TV)

Posamezniki, ki so torbice nosili tipično balkansko, so se po slovenski prestolnici sprehajali s kockami v rokah, pripravljeni na nadaljevanje provociranja in dodatnih izgredov. (Foto: Nova24TV)

Tisti, ki so v resnici prišli na miren način izraziti svoje nestrinjanje z ukrepi (predvsem pogojem PCT), so se umaknili, ostali so znani ulični nasilneži in razgrajači, med njimi kvazi pevec Zlatan Čordić, znan tudi kot raper Zlatko.

Tako je še do pred kratkim, kot poroča naša ekipa, na križišču med Šubičevo in Slovensko cesto vztrajala skupina agresivnih izgrednikov, v okolici parlamenta pa se še vedno zadržuje skupina okoli samooklicanega glasbenika – raperja Zlatka.

Policija PU Ljubljana je sporočila:

“Policisti Policijske uprave Ljubljana so danes opravili varovanje protestnega shoda, ki se je okoli 18. ure pričel na Trgu republike, kjer se je zbralo okoli 8000 ljudi.

Okoli 20. ure je prišlo na tem mestu do množične kršitve javnega reda in miru, pri čemer so v policiste in poslopje Državnega zbora metali granitne kocke, steklenice in pirotehniko, zaradi česar je policija za zagotovitev javnega reda shod razpustila. Osebe so bile večkrat pozvane, naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevale, zato so policisti množico iz Trga republike razgnali. Posamezne skupine so se nato na območju centra Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije, naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete, ter uporabljali pirotehniko.

Policija trenutno deluje na širši okolici centra mesta in poskuša razgnati posamezne skupine. Zoper osebe, ki na Šubičevi cesti niso upoštevale ukazov, naj se razidejo, je bil uporabljen tudi vodni top.

Policijska intervencija še poteka, zato vam drugih informacij trenutno ne moremo posredovati. Informacijo bomo dopolnili, ko bo posredovanje policije zaključeno in bo znanih več podatkov.”

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine