-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

V novi številki revije Demokracija: Vlada namenja ljudem le drobtinice! Spolni škandal, ki pretresa levo kvazikulturno sceno in sega vse do vladajoče »elite«! Višje sodišče v Celju nad predsednika SDS Janšo po navodilu SD! Intervjuja: France Cukjati in Urša Cankar Soares

Piše: M. B.

V novi številki revije Demokracija opozarjamo, da Golobova leva vlada v naraščajoči draginji ljudem namenja le drobtinice. Pišemo o sodnem obračunu s predsednikom SDS Janezom Janšo, ki ga je naročila stranka SD, in spolnem škandalu, ki pretresa ljubljansko levičarsko kvaziumetniško družbo ter sega vse do vladajoče politične elite. Objavljamo intervjuja s predsednikom Zbora za republiko Francetom Cukjatijem in z voditeljico Pohoda za življenje nerojenih otrok Uršo Cankar Soares. Z Demokracíjo bóste védeli vèč!

Vlada Roberta Goloba je na prvi seji po počitnicah sprejela predloge zakonov za izplačilo energetskega dodatka peščici prebivalstva in peščici gospodarstva. Kot razlog so navedli visoko zvišanje cen električne energije in zemeljskega plina. Iz zakonskih predlogov pa je razvidno, da bodo podelili samo drobtinice, kar je v nasprotju s sprejetimi ukrepi v drugih zahodnoevropskih državah, kjer so se odločili za zelo obsežno pomoč, ki jo bodo deležni številni prebivalci in podjetja.

Predlog za izplačilo energetskega dodatka delu prebivalstva je pripravilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki ga vodi Luka Mesec, tudi podpredsednik vlade in koordinator Levice. Mesec je predlog po seji vlade prejšnji teden predstavljal javnosti. Predlog je pripravljen po meri levičarskih aktivistov, ki so zdajšnji vladi omogočili vladanje. Energetski dodatek bodo prejeli le prejemniki denarne socialne pomoči ali varstvenega dodatka in invalidi, upravičenci do nadomestila invalidnine. Med prejemniki ne bo upokojencev z nizkimi pokojninami niti velikih družin. Razdeljevanje denarja bo potekalo med 1. novembrom letos in 1. marcem prihodnje leto, razdeliti pa nameravajo 41 milijonov evrov.

Celoten članek preberite v reviji Demokracija!

V tokratni reviji Demokracija preberite še:

Predsednik SDS na udaru režimskih sodnikov

»Beri: po skupnem pikniku stranke SD so sodnice odšle domov in spisale neodvisno sodbo. A dokazilo o plačilu računa za židovsko vilo so vam tudi izdali? Koliko ste plačali zanjo? Sicer pa kadija toži, kadija sodi. Slovenska karikatura sodstva si nabira sramoto na sramoto,« je v odzivu zapisal nekdanji premier Janez Janša. Stranki SD politično podrejeno Okrajno sodišče v Velenju je namreč konec oktobra lani izdalo zamudno sodbo in med drugim odločilo, da mora predsednik SDS Janez Janša na Twitterju objaviti opravičilo …

Ne samo medijska prostitucija, ampak tudi fašizem!

Dva slovenska tednika sta v svojem času igrala pomembno vlogo. Tednik Mladina je bil v osemdesetih letih drzen znanilec sprememb pri soočanju s partijskim monopolom, Reporter pa je ob pivovarskem naskakovanju nekdanjega tednika Mag nadaljeval tradicijo ukinjenega tednika. Oba tednika dandanes že dolgo časa predstavljata ključno udarno pest tranzicijske levice za uničevanje razrednega sovražnika. Jasno je, da v nobeni urejeni državi takšni mediji ne bi mogli zdržati na trgu. Za Mladino je znano, da je njeno lastništvo povezano tudi s preprodajo medicinske opreme, kar je bilo povezano tudi s tem, da so bile npr. žilne opornice v Sloveniji tudi štirikrat preplačane.

Spolni škandal, ki pretresa levo kvazikulturno sceno

V soboto je v 60. letu starosti umrl znani slikar Roman Uranjek. Storil naj bi bil samomor, razlog pa naj bi bila afera spolnega zlorabljanja deklet, v katero je vpleten tudi Uranjekov prijatelj, umetnik Josip Dušan Smodej. Na zlorabljanje na njunih zabavah je nastal instagramov profil proti nasilju Dušana Smodeja, a osrednji mediji so o tem molčali. Domnevno zato, ker naj bi bili vpleteni tudi člani Levice. Slikar Roman Uranjek, nekdanji mož Alje Brglez, vodje kabineta predsednika republike Boruta Pahorja, je storil samomor, je v nedeljo prvi zapisal Bojan Požar. »Zgodilo se je v petek, ob štirih zjutraj, očitno zelo premišljeno: Uranjek je na facebooku in instagramu objavil svoja zadnja dva posta v življenju, najboljšemu prijatelju pa poslal elektronsko sporočilo, kaj bo storil in kje so ključi od stanovanja na Tavčarjevi ulici …«

Intervjuja: France Cukjati in Urša Cankar Soares

Z nekdanjim poslancem, nekdanjim predsednikom Državnega zbora republike Slovenije in predsednikom Zbora za republiko Francetom Cukjatijem smo govorili o rezultatih državnozborskih volitev, delu državnega zbora, vlade, odločitvah ustavnega sodišča in vojni v Ukrajini. Cukjati je tako med drugim dejal: »Sicer pa je posvojitev v istospolno skupnost samo še en korak do popolne dehumanizacije družbenega življenja. Naravno življenjsko skupnost moškega in ženske, družine in naroda intenzivno razgrajujemo in z vsemi sredstvi propagiramo ter ustvarjamo nenaravne biološke skupnosti vse tja do zoofilije. Vse bolj razgrajujemo tudi spoštovanje človeškega življenja, pa naj gre za nerojenega otroka ali pa nemočnega starostnika. Da o prostaško lahkomiselnem poigravanju s človeškim genomom ne govorim. Civilizaciji, ki je tako skregana z naravo, se ne piše dobro.« Pogovarjali pa smo se tudi z Uršo Cankar Soares, voditeljico Pohoda za življenje, ki bo prvega oktobra v Ljubljani.

Vlada odstranjuje ograje v času, ko so te najbolj potrebne

Odločitev slovenske vlade, da odstrani ograje na meji, je ideološke narave. Migracije se ob tem stopnjujejo, policija svari, da bodo tovrstni trendi še naraščali. Nekatere sosede kritične do odločitve leve Golobove vlade. Ideološko obarvana odločitev slovenske levoliberalne vlade, da odstrani ograjo na južni meji v času, ko balkanska migrantska pot postaja vse bolj obljudena in naj bi bila celo glavna izbira tihotapcev z ljudmi, postaja vse bolj problematična. Na prvi pogled bi lahko rekli, da gre za nepremišljeno odločitev, vendar pa se razlog zanjo skriva verjetno bolj v nazorih ustvarjanja Evrope odprtih meja in »državljanov sveta«, kar potrjuje tudi nova levičarska politika do migracij, ki se osredotoča na »človekove pravice« migrantov in na učinkovitejšo azilno politiko oziroma hitrejšo obravnavo prošenj za azil

»Politična korektnost bo ustvarila prijazno družbo!«

Mag. Tadej Ian: V četrtem delu serije pišemo o politični korektnosti, ki v današnjem času že dodobra prežema ne le slovensko, evropsko in ameriško, pač pa tudi svetovno družbo. Gre za izrazito maligen družbeni pojav, ki je ena temeljnih oz. največjih groženj demokraciji v današnjem času. Osnovna ideja sodobne politične korektnosti je dobronamerna oz. humana. S samocenzuro naj bi politiki, novinarji in drugi javni delavci omogočili, da javnost zaradi predsodkov ne bi diskriminirala ali šikanirala določene družbene skupine, običajno manjšine, ker bi neko slabo dejanje enega njenega pripadnika povezala s celotno skupnostjo. Drugi pomemben vidik politične korektnosti je odrekanje medijske pozornosti posameznikom ali skupinam, ki bi s svojim govorjenjem, pisanjem oz. delovanjem povzročili nestrpnost večine proti neki družbeni manjšini, v glavnem na podlagi predsodkov oz. stereotipov.

Vabljeni k branju aktualnih, zanimivih in analitičnih kolumn!

Vabljeni k nakupu Demokracije! Z njo boste vedeli več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine