1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

V novi Demokraciji preberite: Zmagovalcev ni – zaradi slabih vladnih zakonov bodo številni izgubili pridobljene pravice 

Piše: Anamarija Novak 

 Poslanec SDS Branko Grims ob trenutnih izidih, po katerih referendumi o RTVS, vladi in dolgotrajni oskrbi niso uspeli, močno dvomi, da so se ljudje v celoti zavedali vsebine svojih odločitev. Presodil je, da so izglasovali višje davke, višji RTV-prispevek in ideološki monolit na RTVS ter se odpovedali pravicam iz dolgotrajne oskrbe za vsaj leto dni.  

Predstavniki SDS so rezultate nedeljskih referendumov spremljali na sedežu stranke v Ljubljani, kjer pa ni bilo predsednika stranke Janeza Janše, ker je bil takrat v tujini. Za zdaj se je odzval le na Twitterju, kjer je zapisal, da so ljudje glasovali ZA, ker so mislili, da s tem branijo svoje pravice. »S čim jih lahko ob 99-odstotnem medijskem monopolu zavedejo naslednjič,« se je vprašal prvak SDS. Glede sprememb zakona o vladi pa je zapisal, da je rezultat prek 40 odstotkov za predlog SDS o zavrnitvi zakona z vidika politično-strankarskih preračunov »čisto OK«. »Ni pa OK z vidika našega skupnega interesa, ni OK za davkoplačevalce, ki jih čakajo od večine podprti novi stroški,« je prepričan.

Grims: Hvala vsem za glas PROTI! 

Že v nedeljo so se odzvali tudi poslanci SDS. Branko Grims je v izjavi za medije dejal, da je bilo pred referendumi veliko medijskih manipulacij, zavajanja in napačnih trditev, o čem ljudje v resnici odločajo. Zahvalil se je vsem, ki so odšli na referendum, še posebej pa tistim, ki so glasovali proti trem zakonom in za to, »da bi bila Slovenija bogatejša, uspešnejša, pluralna in da bi imeli pravice iz trajnostne oskrbe«. V takih razmerah se moramo po njegovih besedah vprašati, kakšne so razmere v Sloveniji, da se je »namesto o vsebini, prek medijev kanalizirala razprava v ideologijo in osebne predsodke, kdo je za tega in kdo je za onega, namesto da bi se ljudje odločali, kaj je zanje bolje, kaj je bolje za njihovo denarnico«. »In potem ni čudno, če so razmere v Sloveniji vse bolj podobne tistim iz Nemčije leta 1933,« je še dodal.

Celoten članek si lahko preberite v novi številki tiskane Demokracije, ki je  izšla danes!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine