-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

V novi Demokraciji preberite intervju z Alešem Primcem: »Od rojstva živim v Ljubljani in vidim ogromno stvari, ki jih je treba narediti«

Piše: Petra Janša 

»Nočem se hvaliti, ampak prepričan sem, da imamo najboljši program za Ljubljančanke in Ljubljančane na teh volitvah. To mi povedo mnogi, celo kakšen predstavnik druge stranke. Moj program ima deset zelo konkretnih obljub,« nam v pogovoru pove borec za otroke in družine, dolgoletni civilnodružbeni aktivist in politik Aleš Primc. Z njim smo se med drugim pogovarjali o delu aktualne vlade, zakaj so ukinili Urad za demografijo, o sporni noveli družinskega zakonika, koga podpira na predsedniških volitvah in zakaj se je odločil stopiti v bitko za ljubljanskega župana. 

 

DEMOKRACIJA: Gospod Primc, kako ocenjujete delo aktualne vlade? 

Primc: Celotna vlada je prevzela program in način obnašanja skrajne Levice s Kordišem in z Mescem na čelu. Ne razumejo trenutka, v katerem je danes Slovenija. Res je, da jim zdajšnji gospodarski kazalniki še solidno kažejo, ampak to je zasluga Janeza Janše in njegove vlade. Vendar se na žalost že kažejo črni oblaki nad gospodarstvom, ki so jih prav oni z neodgovornim delom povzročili. Draginja je vsak dan večja. Sedaj jo skušajo do volitev prikriti, po volitvah, ko jim bo vseeno, pa bo udarilo po ljudeh. Izgovarjanje na vojno v Ukrajini in covid-19 je do neke mere upravičeno, vendar so pri nas podražitve višje kot drugod. Elektriko imamo npr. najdražjo v Evropi itn.

DEMOKRACIJA: Se strinjate, da imajo predstavniki tranzicijske levice praktično vse pod nadzorom? Kaj je nam v resnici prineslo Gibanje Svoboda? 

Primc: Hvala Bogu, še nimajo vsega pod nadzorom, čeprav se vsak dan borijo za to, da bi naredili v Sloveniji iz demokracije diktaturo. Dokler bo Janez Janša predsednik SDS, jim to ne bo uspelo. Zlu je treba reči ne, ne pa z njim kolaborirati. Janša to ve in se tega drži. Visoka podpora vladi v javnomnenjskih anketah jim daje občutek, da so na pravi poti. To ni dobro, ker jih še podžiga v agresivnosti in v občutku, da lahko delajo, kar hočejo. Prepričan sem, da se bo to obrnilo, vprašanje, kdaj in kakšno ceno bomo za to plačali mi, naši otroci in vnuki. Izraelci so 40 let tavali po puščavi, preden so prišli v Obljubljeno deželo. Važno je bilo, da niso odnehali. Mislim, da mnogi lahko ponovimo z Ivanom Omanom zadnji stavek njegove politične oporoke iz leta 2009: »Izpeljal si nas iz Egipta skozi Rdeče morje. Doklej nas boš pustil tavati v puščavi? Popelji nas vendar čez Jordan!!!«

DEMOKRACIJA: Zakaj je bilo po vašem mnenju treba ukiniti Urada za demografijo? 

Primc: Mislim, da je bil pomemben razlog, da so se maščevali meni. To je brez pomena in neresno. Potreben bi bil samo en telefonski klic in bi se sam umaknil. V takem vladnem uradu, če nimaš podpore vlade, itak ne moreš delati. Sami so odločitev obrazložili, češ da Slovenija ne potrebuje »urada za spodbujanja tradicionalnih vrednot očetovstva in materinstva« in da v Sloveniji »ključni problem ni premajhno število otrok«. Idioti ne razumejo, da materinstvo in očetovstvo ni ne levo ne desno, mame in očetje pa volijo vse stranke. Prav bi bilo, da po takih škodljivih stališčih vsaj stranke Levica ne bo volil več noben oče ali mama. Oni živijo v svojem namišljenem svetu. Številke so neizprosne. V Sloveniji že 40 let nimamo zadosti rojstev za normalno obnavljanje prebivalstva. Problemi se kažejo v pokojninski in zdravstveni blagajni, gospodarstvo nima delavcev, v šolah menda manjka 1000 učiteljev, manjka zdravnikov itn. To se ni zgodilo samo od sebe, ampak zaradi napačnih političnih odločitev vseh levih slovenskih vlad do sedaj, ki so dajale prednost namišljenim »človekovim pravicam«, ki so si jih sami izmislili, pred ohranitvijo slovenskega naroda.

Celoten intervju si lahko preberete v novi številki Demokracije!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine