13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Tudi tokratna interpelacija je bila za opozicijo strel v koleno! Za zamenjavo Janeza Ciglerja Kralja zbrali le 38 glasov!

Piše: Aleš Ernecl (Nova24tv)

Še ena, tokrat najbrž najbolj šarlatansko pripravljena (če je to sploh mogoče) interpelacija, je padla. Pustimo ob strani, da je očitno, da je padel skupni IQ tranzicijske levice, saj nikomur pri zdravi pameti ne bi padlo na pamet, da po propadli konstruktivni nezaupnici sproži še kar tri dodatne interpelacije. V svoji kaotičnosti, brezumju, so na vsak način želeli interpelirati tudi super storilnega in učinkovitega Janeza Ciglerja Kralja. Ni jim uspelo. Kot na prejšnji interpelaciji so zbrali premalo glasov (le 38). 

Za nami so že konstruktivna nezaupnica vladi, interpelacija ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec in interpelacija ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja. Izidi za levo opozicijo so porazni. Najprej so izgubili, ker jim je uspelo zbrati le 40 glasov. V nadaljevanju so pri obeh interpelacijah uspeli zbrati le 38 glasov za. V primeru Kustečeve je bilo proti interpelaciji 41 poslancev, v primeru Ciglerja Kralja pa 44 poslancev. Če smo cinični, lahko rečemo, da je to, da se trend ni obrnil še bolj navzdol, zanje zmaga v porazu.

Spomnimo. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je bil interpeliran, ker je rentnike zmotilo, da je na enem od razpisov, javni denar dobil Zavod Iskreni.net. V interpelaciji so sicer navedli še nekaj drugih, slabo artikuliranih razlogov, toda kaj lahko očitaš ministru, čigar resor končno dela in gradi domove za ostarele, brezposelnost pa se nam viša počasneje kot v “jedrni Evropi”? Z izidom interpelacije je bil zadovoljen tudi sam minister, ki je umirjeno komentiral, da se je razprava o interpelaciji v poznih urah zaključila s 44 proti in 38 glasovi za.

Foto: STA

Da, kot je napovedal, je razprava prinesla vpogled v delovanje naše družbe. Odkrito so spregovorili o stanju na področju oskrbe starejših pred epidemijo in po njej. Poudaril je, da stanje na tem področju v prejšnjem desetletju ni bilo dobro. Dodal je, da je prepričan da pozitivni premiki naprej vodijo samo preko odprte družbe, spoštovanja sočloveka in zavedanja, da je naša prihodnost odvisna od nas vseh. Zahvalil se je vsem, ki ga podpirajo v prizadevanjih za pomoč ter dobrobit in blaginjo vseh prebivalcev.

Streli v koleno

Kot smo zapisali že v samem uvodu, je do popolnega poraza opozicije manjkal le zadnji žebelj v krsto in sicer, da bi tokrat izgubili z 36 glasovi, pa so z le 38. Šalo na stran, tega, da najprej šest mesecev pripravljaš nezaupnico, jo izgubiš, nato pa v ihti interpeliraš še kar tri, precej storilne ministre, v resni politiki ni. Vsaka od teh interpelacij je bila strel v koleno in resen indic o zmanjšanju skupnega IQ – ja tranzicijske levice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine