21.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Stranke KUL, ki jih osrednji mediji umeščajo v levo sredino, za Demokracijo Kordiševe izjave ne komentirajo

Piše: L.K.F.

“Odcepitev Slovenije od Jugoslavije je bila kapitalistična kontrarevolucija ali, dragi narod, nategnili so te,” je pred dnevi na svojem facebooku zapisal poslanec Levice Miha Kordiš. Na vprašanje vsem strankam KUL-a, ali je to njihovo uradno stališče, na Demokracijo  (še) nismo prejeli odgovora.

Potem ko je v teh prazničnih dneh, ko se spominjamo tudi osamosvojitve Slovenije pred 30 leti, poslanec Levice Miha Kordiš na svojem twitterju zapisal, da je bila “odcepitev Slovenije od Jugoslavije kapitalistična kontrarevolucija ali, dragi narod, nategnili so te,” smo vsem štirim strankam Koalicije ustavnega loka (KUL), Levici, SD, LMŠ in SAB, poslali novinarsko vprašanje, kako komentirajo Kordiševo izjavo oziroma ali je to tudi njihovo uradno stališče. Do danes njihovih odgovorov še nismo prejeli.

Kordiš, ki ni prvič javnost presenetil s tovrstnimi izjavami, je v tvitu še poudaril: “Socialno pravičnost in solidarnost smo zamenjali za razvojno, zdravstveno, stanovanjsko, skrbstveno in socialno krizo le za to, da je pešcica nesramno obogatela, establishment pa to danes proslavlja kot – samostojnost in enotnost.”

Foto: Facebook/Posnetek zaslona

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine