2.8 C
Ljubljana
petek, 2 decembra, 2022

(V ŽIVO) Stevanovićevi protestniki spet nasilno blokirajo ulice in ceste v prestolnici! Nekaj nasilnežev je policija že vklenila in jih odpeljala na hladno. (VIDEO + FOTO)

Piše: A.S., P.T., C.R.

V Ljubljani spet potekajo protesti. In kot vsako sredo nezadovoljneži, ki zahtevajo preklic PCT ukrepov in odstop vlade, spet izvajajo nasilje nad drugimi meščani, ki niso na protestu ali jih ne podpirajo – blokirajo ulice in onemogočajo normalno življenje drugim. Policija je vklenila nekaj protestnikov (odpeljali so jih na PP Moste) in opozorila, da bo ukrepala s prisilnimi sredstvi. 

Na spodnjem videu si lahko ogledate aretacije nasilnežev.

TUKAJ si lahko preberete, kdo je na Trgu republike pričakoval Milana Kučana.

K protestu je pozval Zoran Stevanović, kranjski mestni svetnik in nekdanji policist. Sam pravi, da ni organizator, a hkrati je povedal, da tokrat nimajo ozvočenja. Andrej Rupnik, nekdanji mož Sove, je sicer v pogovoru za Demokracijo (intervju bo objavljen jutri, v novi številki revije) dejal: »Teze, da gre za spontana zbiranja, pa naj bodo to petkovi ali sredini protesti, ni mogoče sprejeti. Gre namreč za aktivnosti, ki so organizirane, sistematične, kontinuirane.«

(Foto: STA/DanielNovaković)

Policija je sicer sporočila, da je seznanjena z napovedmi novega protesta v Ljubljani. Shod ni bil prijavljen, zato po policija postopala v skladu z zakonom in pristojnostmi. Solzivec je danes že uporabila, do protestnikov sta prišla tudi vodni top in oklepno vozilo.

(Foto: PrintScreen/TopNews/YouTube)

»Policija bo ves čas spremljala dogajanje na območju, na katerem bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem. Ob morebitnih kaznivih dejanjih ali prekrških bo Policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe,« je zapisala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec in dodala: »Ob hujših in množičnih kršitvah morajo policisti ukrepati, v skrajnem primeru tudi z razpustitvijo shoda. V takih primerih morajo udeleženci zapustiti prostor, saj je le na tak način možno zagotoviti varno izvedbo naloge.«

Protestniki so se najprej s Trga republike odpravili po Šubičevi, šli čez Slovensko do Prešernovega trga. Nadaljevali so do križišča med Dalmatinovo in Slovensko, kjer se je pred njih postavili policija in jim preprečila, da bi še naprej ovirali nornalno življenje v mestu. Množica se je usmerila nazaj proti središču Ljubljane, a nato nekoliko nižje zavila proti Bleiweisovi in naprej proti Celovški. Tam jih je policija spet ustavila in jih zdaj potiska nazaj na Trg republike.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine