24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Slišala se je Zdravljica v Tokiu, Benjamin Savšek z zlato kolajno! Poglejte si odzive ponosnih politikov

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Neverjetno, slovenski športniki spet pišejo športne pravljice. Kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek je deklasiral svoje tekmece in osvojil zlato kolajno na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. “Dolgo sem čakal na novo priložnost in vesel sem, da sem jo izkoristil, da se je tokrat sreča obrnila meni v prid,” je povedal Savšek po osvojenem zlatem odličju za RTV Slovenija.

Slovenski športniki spet pišejo zgodovino. Po sobotni bronasti kolajni kolesarja Tadeja Pogačarja se je v ponedeljek zjutraj napovedala še ena odlična slovenska uvrstitev. Kanuist Benjamin Savšek je spadal med ožje favorite za kolajno in pri svojih 34 letih je uresničil svoje življenjske sanje. Z odlično finalno vožnjo je prehitel vse tekmece in osvojil zlato kolajno. Slovenci smo lahko ponosno prvič slišali Zdravljico.

“To je edina medalja, ki sem si jo želel, da lahko res rečem, da imam popolno zbirko. Manjka mi samo še zmaga v skupnem seštevku za svetovni pokal, ampak ta medalja danes odtehta vse,” je povedal Savšek po olimpijskem nastopu. Prvega zasledovalca, Čeha Lukasa Rohana, je ugnal za več kot tri sekunde!

Čestitali tudi Janša, Tonin, Vrtovec in Eva Irgl
Za odličen športni uspeh so čestitali tudi nekateri člani vlade. Matej Tonin je zapisal, “Imamo to, bravo Beni Savšek.” Savšku je za zgodovinski uspeh čestital tudi predsednik vlade Janez Janša. Oglasil se je tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič. Savškovega uspeha je bila zelo vesela tudi poslanka SDS Eva Irgl.

Pripadniku slovenske policije v imenu uredništva lahko čestitamo za zgodovinski uspeh!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine