24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Prof. dr. Janez Juhant: Besede umorjenega predsedniškega kandidata bi nas morale strezniti!

Piše: dr. Janez Juhant

Levičarska agenda nima ničesar ponuditi, je zapisal evropski mislec, zato pa toliko bolj rožlja z orožjem svoje prazne in nekonstruktivne retorike. Demokrati – in to je večina našega naroda – spoštujemo drugačnost, a prosim Vas, tranzicijski levičarji, pustite nam živeti kot drugačni, saj tudi mi to dopuščamo Vam. Ne govorite pa, da imate samo vi pravico vladati narodu. Naj torej že zavladajo argumenti, ne pa prazne besede, pritiski in zavajanje, ki se to leto ponavljajo med nami.

Besede umorjenega predsedniškega kandidata bi nas morale strezniti

»In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst.« Ivan Kramberger, 1992

Besede umorjenega predsedniškega kandidata bi nas morale strezniti. Karl Popper je že davno nazaj zapisal, kako težko je nekrvavo zamenjati oblast, in to velja posebej za (post)komunistične levičarje, ki rovarijo proti zakoniti oblasti, ki jim po vseh pravilih jemlje njihove privilegije, nastale skoraj v stoletni dobi njihovega pohoda proti slovenskemu narodu. Še teže je to pri njih, ki jim ne življenje drugih, ne narod, ne vrednote, ne demokracija ne pomenijo nič, samo da bi oni vladali. Zraven še demokratom očitajo oblastiželjnost, oni pa jo izražajo že od leta 1990, ko so vmes kdaj izgubili formalno, ne pa dejanske nekoč s silo pridobljene oblasti. In to je treba imeti vedno na umu v tem resnem času, saj že skoraj leto dni poslušamo, da je treba to vlado odstraniti. Nismo pa še slišali nobenih tehtnih razlogov, zakaj bi jo bilo res treba.

Prof. dr. Janez Juhant (foto: Demokracija)

RTVS je za oddajo ob obletnici plebiscita večinoma izbrala sogovornike po svojem okusu

RTV Slovenija je na obletnico plebiscita poleg govora premiera Janeza Janše v posebni oddaji objavila še stališča prvega premiera Lojzeta Peterleta ter še nekaterih osamosvojiteljev. Ležeče so napisani, ker so sicer bili pomembni (strankarski oziroma partijski) akterji, dvomim pa, da lahko vsem pripišemo ustrezno vlogo v prizadevanju za samostojnost Slovenije.

Je pa samostojna Slovenija nastala kot milost in volja vseh Slovencev, torej tudi opozicije, saj so kljub začetnemu upiranju zaradi Demosove volje in volje naroda ugotovili, da ugodne razmere narekujejo, da odločitev podpro.

Hvala Bogu, da je bilo tako, in kot so nekateri v tem intervjuju povedali, brez tega ne bi mogli izpeljati procesa osamosvojitve. V tem smo bili torej enotni. Nekateri intervjuvanci pa so nakazovali tudi, da je zdaj v državi vse narobe, ker se odpirajo ideološke teme, po njihovem pa naj bi se sedanja vlada ukvarjala le s covidom-19.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Vir: Časnik.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine