25.9 C
Ljubljana
petek, 21 junija, 2024

Pričelo se je aktivno rušenje Golobove vlade – pripravlja se teren za “nove obraze”

Piše: A. G. (Nova24TV.si)

Zadnje dni sta se v medijih ponovno pojavila Drago in Marta Kos. Poznavalci menijo, da se že pripravlja teren za “nove obraze” in da je očitno že kriza. Temu pritrjuje tudi kritično poročanje o Golobovi vladi v nekaterih (Kučanovih) medijih, prav tako sta bila Kosova do vlade izjemno kritična – od tega, da Golob uničuje policijo do očitkov, da mu ljudje več ne zaupajo, zato je čas za nekaj novega. 

Marta Kos je lani odstopila od kandidature za predsednico države, Robert Golob naj bi ji svetoval, naj kot razlog odstopa navede “osebne razloge”, čeprav to niso bili, malo kasneje pa je odstopila še s funkcije podpredsednice stranke Gibanje Svoboda. In če je še v času, ko je bila na položaju v Golobovi stranki, menila, da v Sloveniji živimo bolje kot v Švici, se sedaj s tem ne strinja več.

Kosova je septembra lani gostovala v podkastu AIDEA in dejala, da je v svoji poklicni karieri veliko delala in živela v tujini, tudi v Švici, ki je številnim v Sloveniji za vzor urejenosti neke države. “Mi imamo gen za negativnost,” je dejala Marta Kos, ki pravi, da je splošna kakovost življenja v Sloveniji dobra in ljudje cenijo stvari, ki jih imamo v Sloveniji šele takrat, ko se preizkusijo v tujini in se potem vrnejo domov. “Če primerjaš vse dejavnike, ne zgolj plače, je kakovost življenja v Sloveniji boljša kot v Švici.”

Marta Kos za Žurnal 14. septembra 2022

Marta Kos za Žurnal 14. septembra 2022

Sedaj, leto dni kasneje in po odstopih, pa se sprašuje, zakaj Slovenija ni Švica, čeprav je nedolgo nazaj menila, da živimo bolje kot v Švici. Skrbi jo namreč, da je zadnja raziskava javnega mnenja Eurobarometer pokazala, da je Slovenija po zaupanju državljanov v vlado in parlament na repu EU. Vladi zaupa le 25 odstotkov ljudi, parlamentu še manj – 23 odstotkov vprašanih.

Ne more se odločiti, ali je blaginja v Švici visoka ali ne
“Že šesto leto živim v Švici in nenehno se ukvarjam z vprašanjem, zakaj je lahko ta država tako uspešna in učinkovita, državljani pa živijo v visoki blaginji in brez večjih družbenih pretresov. In vedno znova pridem do zaupanja,” 
je dejala. Medtem pa je lani dejala: “Če primerjaš vse dejavnike, ne zgolj plače, je kakovost življenja v Sloveniji boljša kot v Švici. Treba je upoštevati tudi draginjo življenja v Švici. Če ima neka družina mesečni prihodek 12 tisoč evrov in dva otroka, ne vem, ali jim na koncu meseca kaj ostane”. 

Marta Kos za Siol, 29. septembra 2023

 

Poudarila je, da Golobovo vlado ljudje ne podpirajo in da so pred nami pomembne reforme, nekatere celo najpomembnejše, odkar smo se osamosvojili. “Kako jih bo vlada izvedla, če ji državljani ne zaupamo?” se sprašuje in že podaja rešitve, če bi bila ona predsednica vlada.

 

Foto: siol

Kosova sta Kučanova človeka
V Delu in Mladini pa se je pojavil tudi njen brat Drago Kos, sicer mož Tjaše Slokar iz Pop TV. V intervjujih je bil kritičen do Golobovega podrejanja policije in dejal, da osebno spoštuje Milana Kučana in da je eden redkih državnikov, ki jih ima Slovenija. Tako se je pričelo aktivno rušenje Roberta Goloba.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine