8.4 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Pred halo A v BTC so se streljali! Tri osebe ranjene, strelec še na begu! Priča: Najprej se je slišal prepir, nato so odjeknili streli. Vpleteni so bile stalne stranke restavracij v okolici in romskega porekla 

Piše: A.S., P.T., J.S., S.K.

Ljubljanski policisti so bili obveščeni, da je prišlo do streljanja oz. da naj bi se na območju nakupovalnega središča BTC slišalo streljanje, so za STA potrdili na PU Ljubljana. Po podatkih policije sta ustreljeni dve osebi, ena pa je ranjena zaradi udarca s predmetom. Storilec naj bi pobegnil.

Nedavno so zaokrožile informacije o streljanju na območju BTC, v pasu med halo A in tržnico. Intervencija še poteka, na kraju dogodka je mogoče videti več policijskih vozil in reševalcev. Policija je potrdila, da so poškodovane tri osebe, vendar so izven življenjske nevarnosti in so že prepeljane v ljubljanski klinični center. Dodatne informacije bodo sporočili naknadno.

Neuradno smo izvedeli, da so vse tri ranjene osebe izven življenjske nevarnosti. Dve sta ranjeni s strelnim orožjem, ena je poškodovana zaradi udarca s predmetom.

Portal Kronika24ur poroča, da je od virov, ki so bili v bližini dogodka izvedel, da naj bi se streljanje odvijalo pred vhodom v Spar pri Hali A, čez cesto od tržnice. Preden je prišlo do streljanja naj bi se več oseb prepiralo in povzdigovalo glasove, nakar so odjeknili streli. Vir tudi navaja, da je bil eden od ranjenih ustreljen v predel prsnega koša, drugi pa v nogo, za tretjega ni znano. Med naključnimi mimoidočimi ni bilo poškodovanih.

Priče so povedale, poročajo mediji, da se je slišalo najmanj šest strelov. Dve osebi sta padli na tla in kričali, storilec naj bi pobegnil v belem avtomobilu.

Izvedeli smo tudi, da naj bi bili vpleteni stalne stranke restavracij v okolici in naj bi bili romskega porekla.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine