22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

(POZOR!) Študija o poslih družine Pirc Musar, ki naj bi jo naročil sam premier Golob

 

 

Piše: Sara Kovač (Nova 24TV)

 

V preteklem mesecu smo v našem mediju razkrivali poslovanje predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar, za katerega seveda ne moremo trditi da je nepovezano s poslovanjem njenega moža Aleša Musarja – kot zatrjuje kandidatka sama. Večkrat smo omenili tudi vezni člen med zakoncema, Victorio Krivolutskayo, ki se pojavi skorajda povsod – kar kaže na to, da je velika zaupnica Pirc Musarjeve, pa čeprav njena pretekla dejanja ne pričajo o tem, da bi bila zaupanja vredna in moralna oseba. Povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si, pravijo. Požareport je objavil analizo poslovanja zakoncev Pirc Musar, ki naj bi bila narejena po naročilu premierja Roberta Goloba. Analiza vse dosedanje pisanje strne v celoto in ga podrobno dopolnjuje – predvsem pa temelji na javno dostopnih podatkih. 

Požareport je objavil analizo poslovnega omrežja zakoncev Nataše Pirc Musar in Aleša Musarja – morda najbolj zanimivo pri tem pa je, da naj bi jo po podatkih Bojana Požarja naročil Robert Golob in njegovo Gibanje Svoboda, in sicer pred prvim krogom predsedniških volitev. Takrat so podpirali predsedniškega kandidata Socialnih demokratov Milana Brgleza, tako da je precej verjetnosti, da je bila študija namenjena primeru, ko bi se v drugi krog uvrstila Pirc Musarjeva in Brglez. Analiza obsega 21 strani, po Požarjevih podatkih pa naj bi tudi že bila posredovana vsaj enemu večjemu mediju, a so jo naročniki menda pravočasno umaknili. Analiza med drugim tudi izpostavlja, da solastniško premoženje Pirc Musarjeve v družbi Ruska dača d. o. o. preko skrivnostne nemške družbe Aulon, nima “običajnega in znanega izvora”.

 

Nataša Pirc Musar kot del vzporednega mehanizma nikakor ne more biti predsednica države. Njen tovor je enostavno prevelik, da bi lahko bila predsednica, ki bi zastopala interes vseh Slovencev. Da ima težave z odgovornim ravnanjem na javnem položaju, pa izkazujeta tudi preteklo delovanje na mestu informacijske pooblaščenke in predsednice RKS. Vsakdo, ki ni del vzporednega mehanizma, bi se pod bremenom ugotovitev revizij v posamezni inštituciji v času vodstva Pirc Musarjeve znašel v sodnih postopkih. Primeri pa še danes niso popolnoma zastarali. Kučanov klan ima torej možnost na pomembno mesto inštalirati osebo, ki je del vzporednega mehanizma, po drugi strani pa je ”inštaliranka” tudi toliko kompromitirana, da jo vzporedni mehanizem lahko še vedno povsem kontrolira. V nadaljevanju v celoti objavljamo analizo poslovnega omrežja zakoncev Pirc Musar.

Vir: Zajem zaslona, Požareport

 

Vir: Zajem zaslona, Požareport

Vir: Zajem zaslona, Požareport

 

 

Vir: Zajem zaslona, Požareport

Vir: Zajem zaslona, Požareport

Vir: Zajem zaslona, Požareport

Vir: Zajem zaslona, Požareport

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine