16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Portal “Spletno oko” tolerira le sovražni govor govorcev levega izvora

Piše: Marjan Frankovič (Časnik.si)

Že nekaj let smo priče strahoviti ihti nosilcev levega krila slovenske politike, da bi nam odvzeli svobodo govora. Ideologem, ki ga uporabljajo, je sovražni govor. Sovražni govor v pravem pomenu je namreč rezerviran le za t. i. napredne govorce. Sistem ,demokratičnega’ nadzora medijev, ki so ga vpeljali s pomočjo množice NVO-jev in proslule družboslovne fakultete, tolerira le sovražni govor govorcev levega izvora. In tega ni malo. Za drugače misleče pa ni milosti. Te je treba cenzurirati, izolirati, prepovedati in uničiti. Razglasiti jih za nestrpneže! Do nestrpnežev pa smeš biti tudi sam nestrpen, do njih ni mogoče biti toleranten. Svoboda govora, ki jo zagovarjajo te vrste preganjalci nestrpnosti in sovražnega govora, ni nikakršna svoboda za vsakogar: to je svoboda le zanje, ne za vse.

Prav v tem je vsa naša levica skrajna, normalne levice nimamo. Ponosna je na vsa zlodela svojih predhodnikov, saj zastopa in častí vse njihove vrednote.

Skrajna levica v imenu naprednih nazorov duši in ignorira resnični napredek družbe

Za oblast in privilegije bi storila vse. To je politični pol, ki je v imenu lažnega kolektivizma pripravljen suspendirati sleherno kolektivno voljo in nastrojenost večine ljudi. To je pol, ki v imenu naprednih nazorov duši in ignorira resnični napredek družbe in v njej težnjo po polni realizaciji posameznika. To je politični blok skrajnežev, ki imajo do svojih nasprotnikov ničelno toleranco, zato jih lahko kadarkoli in na osnovi česarkoli razglasijo za fašiste, šoviniste in rasiste ter tako izpostavijo pregonu. To je politični aglomerat, ki v kolektivni varnosti vidi predvsem nevarnost zase – in obratno: z zavarovanjem samega sebe, svoje svobode ogroža tako individualno kot kolektivno svobodo in varnost vseh. To je oblasti lakomna združba, ki se trudi suspendirati tako naravne zakone kakor logiko.

S kampanjo za enakost omalovažuje naravno razlikovanje po spolu, rasi, človekovih sposobnostih in individualnih prioritetah. Z vsiljivo pluralizacijo vrstnih in rodovnih pojmov podira hierarhično strukturiranost jezika in pojmovnega sveta, ki nam omogočata razumevanje, tvorno sožitje in obvladovanje stvarnosti; s hiperprodukcijo istorečja poskuša nadomestiti smisel, zapolniti siceršnjo praznino in breztemeljnost glede svoje splošne določenosti …

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Vir: Časnik.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine