4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Pooblačilo se bo, popoldne bo občasno snežilo

Piše: sta

Od zahoda se bo povsod pooblačilo. Popoldne bo predvsem v južni polovici Slovenije občasno snežilo, ob morju pa deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem od 3 do 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo razmeroma sončno z nekaj zmerne oblačnosti. Jutro bo ponekod po nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, v alpskih dolinah ter v mraziščih Notranjske okoli -10, najvišje dnevne od -1 do 4, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.
Obeti: V sredo in v četrtek bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v notranjosti bo zjutraj in dopoldne po nižinah megla.
Vremenska slika: Nad severno Italijo in severnim Jadranom bo danes nastalo novo ciklonsko območje in s svojim obrobjem nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas. Od severovzhoda bo k nam dotekal razmeroma hladen in vlažen zrak.
Napoved za sosednje pokrajine: Dopoldne se bo spet pooblačilo. Predvsem v krajih južno od nas bodo popoldne in zvečer padavine, ob Jadranu dež, v notranjosti pa večinoma sneg. Ob severnem Jadranu bo prehodno zapihala šibka do zmerna burja. V torek bo v krajih zahodno od nas sončno. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo.
Biovreme: Danes bo vremenski vpliv zmerno obremenilen, v torek pa bo vpliv vremena na počutje ljudi ugoden.

Zadnje novice

Sorodne vsebine