26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Politični luzer Karl Erjavec je očitno tisti, ki s POP TV vodi podlo vojno proti Janši

Piše: Sara Kovač (Nova24tv) 

Propadli kandidat KUL za mandatarja in dolgoletni predsednik stranke DeSUS Karel Erjavec je več kot očitno tisti, ki vodi podlo vojno proti premierju Janezu Janši. Pri tem mu pomaga medij POP TV. 

Karel Erjavec je po besedah Bojana Požarja tisti, ki je do sedaj poslal večino ekskluzivnih informacij in jo osrednji mediji prikazujejo kot “afero”, a ga ni bilo dovoljeno navesti kot vir. “On, Erjavec je bil tisti, ki nam je – na primer – v daljšem pogovoru (v petek, 20. avgusta) povedal tudi za Marčičeve fotografije in tudi menda sporne besedne zveze, kot so “pornografske slike” ali “nenavadne spolne prakse” (kar nam zdaj očita Sluga?!). To so besede Karla Erjavca, zato smo jih tudi navedli pod narekovaji.”

Erjavec je bil po besedah Požarja tisti, ki je izdal, katere ministrske položaje v vladi Janeza Janše naj bi mu ponujali. Pri tem naj bi eksplicitno prosil, da se o tem piše. V pismu poslancem je sicer Andrej Marčič to zanikal. “Vse kaže, da se nam je Erjavec glede cele vrste povedanih stvari brutalno zlagal,” je zapisal Požar in dodal, da je vse to mogoče zlahka dokazati tudi na sodišču v primeru, če bi/bo do takšnega sodnega procesa sploh prišlo.

Erjavec skupaj s POP TV vodi hajko proti predsedniku vlade

V nadaljevanju Požar poudarja, da je mogoče na podlagi uporabe besednih zvez, ki so se v zvezi z afero (in primerom Marand) pojavljale na portalu Necenzurirano in reviji Reporter logično sklepati, da je Erjavec predstavljal vir tudi za nekatere druge medije. “Motivi “bivšega politika” Karla Erjavca so sicer kristalno jasni, gre za maščevanje (Andreju Marčiču) in osebne koristi. Poleg tega si je Erjavec – kot medijski vir – hotel zagotoviti medijsko imuniteto.” Kot ugotavlja mu je to na POP TV denimo, tudi uspelo. V odgovoru Marčiča na vprašanja Pop TV, kjer so cenzurirali tisti del odgovora, kjer Marčič omenja Erjavca. “Zato verjetno nihče od medijev tudi ni soočil Erjavca z objavljenimi navedbami, da mu je Marčič ponujal ministrske funkcije.”

Foto: STA

Če bi si morda kdo mislil, da je Erjavec trenutno zgolj nekdanji politik in uslužbenec avstrijskega Iskratela, kjer se je po fiasku z nezaupnico zaposlil kot pomočnik svojega prijatelja, direktorja Željka Puljića, zaposlen za tuje trge, se je očitno uštel. Po besedah Požarja naj bi bil Erjavec globoko vpleten v (nedavne) prestope članov stranke DeSUS v stranki SAB in SD. Že pred časom je sicer temu javno pritrdila predsednica stranke SD Tanja Fajon. V primeru, če bo tako imenovana koalicija KUL na naslednjih volitvah sestavljala vlado, si sam obeta funkcijo ministra, še razkriva.

Požar vztraja, da ga grožnje na račun tega, ker portal Požareport poroča tudi o drugih plateh afere Marčič-Erjavec, ne obvezujejo moralne dolžnosti varovanja vira, ker gre za obrambo verodostojnosti portala, kot tudi osebne in poklicne integritete avtorja člankov.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine