16.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Politični insajderji: Erjavec je “out”, novi kandidat KUL je neuspeli kandidat za ustavnega sodnika Andraž Teršek!

Avtor: Luka Perš (Nova24tv.si)

Hecno. Ker nekateri vidni politiki Kula že nagovarjajo/snubijo Andraža Terška, da bi bil kandidat za mandatarja. Ker da bi Teršek imel večjo/širšo podporo ljudi, kar Karl Erjavec nima in tudi ne more dobiti,” je razkril samostojni novinar Bojan Požar. Ne smete pozabiti, da je Andraž Teršek v preteklosti izjavil, če poslanci ne bodo prepoznali etične drže, da bi se sami odpovedali oblasti, jih je potrebno zamenjati tudi s prisilo. “Lahko tudi tako, da se vstopi njihove pisarne in sobane in se jih z rokami odnese na cesto,” je dejal Teršek na okrogli mizi Zveze za voljo ljudstva.

Slovenija je v sredo pričakovala, da bodo poslanci KUL koalicije zbrali pogum in sprožili proces konstruktivne nezaupnice in tudi tokrat so razočarali glede na bombastične napovedi. Kot razkriva Siol, je zmeda pri njih vsak dan večja. Po umaknjeni vložitvi konstruktivne nezaupnice Karl Erjavec ne more biti več uradno kandidat za mandatarja.

V slovenski ustavi piše, da državni zbor lahko izglasuje nezaupnico vladi le tako, da na predlog najmanj desetih poslancev z večino glasov vseh poslancev izvoli novega predsednika vlade. Erjavec je kandidaturo umaknil, ko se je izvedelo, da se je z okužbo koronavirusa okužil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. V izgovoru za umik niso pozabili omeniti, da jih je hotel namerno okužiti kar direktor Sove Janez Stušek v petek na seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Siol: Kdaj je KUL ponovno vložil konstruktivno nezaupnico?
Novinarske kolege na Siolu je presenetilo in zmotilo, da je na včerajšnjem vabilu za novinarsko konferenco KUL-a pisalo, da je Karl Erjavec mandatarski kandidat koalicije KUL. Zato so vsem strankam KUL-a poslali vprašanje, kdaj so ponovno vložili konstruktivno nezaupnico. Zanimalo jih je še, s koliko poslanskimi podpisi so to storili. A vse štiri leve opozicijske stranke so se raje zavile v molk. Vrabci na strehi že dlje časa čivkajo, da si vidni predstavniki levega političnega pola nočejo umazati imena. To je pred meseci opozoril nekdanji svetovalec Janeza Drnovška, profesor Dejan Verčič. Besede analitika so držale do konca septembra, ko se je začela uradno medijska propaganda KUL koalicije. Takrat se je kot mesija pojavil s medijsko pomočjo časnika Delo profesor na Ekonomski fakulteti dr. Jože Pavlič Damijan. Kmalu se je izkazalo, da je Damijan le slamnati kandidat za nadaljevanje podlih političnih igric na levici. Njegove ambicije je dokončno uničil nekdanji predsednik vlade, predsednik LMŠ Marjan Šarec, da se je Pavlič znašel kot vegetarijanec na kolinah. Vlogo slamnatega moža je prevzel Karl Erjavec.

 

Pokurili Damijana, Erjavca, Čeferina in Vesela. Ali sedaj stavijo na Andraža Terška?
V preteklih mesecih je krožilo veliko imen za prihajajočega predsednika vlade. Medijski kartel v službi tranzicijske levice že nekaj časa na tih način ponuja kandidata za premiera predsednika Uefe Aleksandra Čeferina. Kljub temu, da ima Čeferin mandat na UEFI do leta 2023, se njihove fantazme ne ustavijo. Posnamejo serijo “posladkanih” intervjujev, kjer predstavljajo Čeferina kot brezmadežnega svetnika. V Delu so s pomočjo Mediane izvedli anketo, v kateri je bil z naskokom Čeferin imenovan za predsednika vlade po izboru anketirancev.

Foto: STA

Podobne želje je imelo politično podzemlje s predsednikom Računskega sodišča Tomažem Veselom. Na veliko nesrečo vplivnežev iz ozadja je tudi Vesel veselo pogorel.  V razkritih aferah njegove “popoldanske obrti” na Fifi vredni 246 tisoč dolarjev bruto na leto se je izkazalo, da nima zakonskih pogojev za delo na Fifi. V našem mediju smo ekskluzivno razkrili, da v komentarju o zakonu o Računskem sodišču piše, da sta ti dve funkciji nezdružljivi.

Andraž Teršek ima recept za neposlušne poslance: “Vstopi se v njihove pisarne in sobane in se jih z rokami odnese na cesto”
A kot kaže, so našli KUL-ovci novo žrtveno jagnje. Po besedah Bojana Požarja so se stranke SAB, Levica, SD in LMŠ ogrele za ustavnega pravnika dr. Andraža Terška. Kot je zatrdil novinar Bojan Požar, gre za zelo resno informacijo vidnih politikov KUL koalicije. V lanskem letu je kazalo, da bo Teršek izvoljen za ustavnega sodnika. A je tik pred glasovanjem v javnost prišel star posnetek iz leta 2011, kjer je Teršek skrajno nespoštljivo govoril o izvoljenih predstavnikih ljudstva.

Če sami v sebi ne prepoznajo in ne bodo prepoznali etične drže, da bi se sami odpovedali oblasti, jih je zamenjati tudi s prisilo, če je potrebno. Lahko tudi tako, da se vstopi njihove pisarne in sobane in se jih z rokami odnese na cesto,” je pravnik in kandidat za ustavnega sodnika dr. Andraž Teršek pred leti dejal na okrogli mizi Zveze za voljo ljudstva.

 

Simpatijam med Terškom in KUL-om se ne gre čuditi. Že več mesecev podpirajo “civilno družbo” v podobi petkovih kolesarskih protestov, da bi zrušili vlado. V našem mediju smo že večkrat razkrili, da za neodvisno podobo neformalnega vodje petkovih protestov  Jaše Jenulla se skrivajo vidni predstavniki strank SD in Levice. Jaša Jenull je javno povedal, da bodo za menjavo “fašistično-janšistične” vlade uporabiti nasilje.  To pa ne spominja na nič drugega kot na model komunističnih revolucij 20. stoletja.

Andraž Teršek je po neslavnem propadu neizvolitve ustavnega sodnika začel zelo medijsko ugajati večinskim slovenskim medijem v lasti tranzicijske levice. Eno za drugo je pričel vlagati ustavne pobude na Ustavnem sodišču zaradi sprejetih vladnih ukrepov v času epidemije koronavirusa. Teršek pa se iz pravnega strokovnjaka spreminja v slugo tranzicijske levice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine