24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Občina Logatec bo plačala, da bodo študentke kozmetike masirale migrante v azilnem domu, od koder prihaja 17-letni posiljevalec

Piše: Peter T.

Študenti Visoke šole za kozmetiko v Ljubljani so dobili elektronsko sporočilo z nenavadno prošnjo. Skupina študentov magistrskega študija Socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani izvaja projekt, ki se osredotoča na ženske prosilke za azil, ki prebivajo v Azilnem domu Logatec. In prosilke za azil potrebujejo masažo, da se sprostijo.

Skupina študentov socialne pedagogike bi, kot so zapisali v elektronskem sporočilu, ki smo ga pridobili na uredništvo, omogočila popoldansko »razvajanje«, ki naj bi potekalo v nedeljo, 10. decembra. Takole so zapisali: »V nedeljo, 10.12.2023, bi prostovoljci v popoldanskih urah (največ 3 ure, lahko tudi manj) v Logatcu tem ženskam ponudili npr. masažo dlani, urejanje nohtov, ličenje, druge preproste kozmetične storitve po dogovoru.«

Masažo, pedikuro in friziranje prosilk za azil so že podprli sponzorji: Leone, Fructal, Zlata ptička, Superskin, Pharmagea, Cool Mamacita in VBO, finančna sredstva bosta prispevala Občina Logatec in Pedagoška fakulteta.Zdaj so študenti Visoke šole za kozmetiko in fotografijo dobili prošnjo, ali bi kot prostovoljci sodelovali pri masiranju prosilcev za azil. »Menite da je to nekaj, kar bi lahko zanimalo vaše študentke? Zelo bi bili veseli, če bi lahko med njih razširili glas o našem projektu. V kolikor se vam zdi primerno, se lahko tudi osebno oglasimo pri vas in jim predstavimo dogodek,« je zaključila skupina študentov socialne pedagogike.

Del pisma, ki smo ga od vira pridobili v uredništvu. (Slika: PrintScreen)

Spomnimo. Nedavno smo poročali, da migranti v azilnem domu v Logatcu vznemirjajo občane, ki so zahtevali ukrepanje občine. In zdaj bo občina plačala, da bodo migranti deležni masaže. V soboto, 27. maja, popoldne pa je 17-letni migrant med izhodom iz Azilnega doma v Logatcu posilil 78-letno ženico.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine