3.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Nika Kovač Golobu ponuja le ljubezen, Loredan odstope

Piše: Peter Jančič

Politično aktivistko svojega bloka Niko Kovač je premier Robert Golob (Svoboda) ta teden postavil za vodjo vladnega sveta za omejevanje svobode govora in medijev. Ker vlade ne smejo omejevati svobode govora in tiska, so izbrali drugačno ime: gre za boj proti sovražnemu govoru.

Kovačeva je bila pred tem v prvih vrstah kampanje za čistko vrha javne RTVS, da bi si Golobova koalicija podredila RTV Slovenija. Inštitut 8. marec, ki ga vodi Kovačeva, ustanovil ga je minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac (Levica), pa je že sprožil kampanjo proti sovražnemu govoru na spletu z imenom: “Samo ljubezen”. Imamo svobodo. Zdaj pa še ljubezen. Kako se je Nika Kovač za vladajoče borila pri RTVS, kaže posnetek in sporočilo s televizijskim voditeljem Igorjem E. Bergantom:

Napad in premier, ki je tožnik in sodnik
Tik pred prevzemom funkcije nas je Kovačeva obvestila, da je bila napadena. Že spet. Tokrat verbalno. Napad je javno takoj ostro obsodil sam premier Golob. A nekoliko pomanjkljivo: ni povedal koga je obsodil za napad na svojo aktivistko. Bil je pa zelo oster. Tožilec in sodnik v enem. Napad neznano koga ni bil prvi, ko govorimo o Kovačevi. Napadena je bila že lani. Sama ga je razglasila za politično motiviran in ga pripisala celo SDS. Napadalca je sodišče medtem tudi že obsodilo na pogojno zaporno kazen, a ime “atentatorja” so ljudem prikrili. Si predstavljate? Politični napad na Kovačevo, ki je imela hudo poškodovano roko, verjetno je kriva opozicija, ime storilca pa se ne izve? Ta teden je novega neznanca obsodil kar premier. Napadena aktivistka pa bo poslej svetovala, kako naj policija in tožilstva preganjata sovražnost ljudi. Vrhovna svetovalka sicer nima nobenih znanj in kvalifikacij za to delo. Je pa mlada, popularna in “naša”.

Premier ji je, glede na vse to, dal celo premalo. Če bi v vladi zanjo ustanovil posebno ministrstvo za preganjanje sovražnega govora v medijih, bi rešil še dodaten problem. Ministrom lahko dodeli tudi stalno varovanje, kot ga je ministru za zdravje Danijelu Bešič Loredanu in bi Kovačevo s tem zavaroval pred napadi, ki se zadnje čase kar vrstijo.

Nekoliko nerodno je sicer bilo, ker je Niko Kovač za svetovalko Golob razglasil, ko je že spet moral poslušati vprašanje, zakaj je podjetju novinarke, ki je pisala za Siol.net, pozneje pa Necenzurirano, Vesni Vuković nakazal 103.000 evrov in zakaj je šlo dva milijona veleposlaniku Kosova. Pred tednom mu je Vesna Vuković glasno zabičala, da ne sme odgovoriti, kar so novinarji slišali in o tem tudi poročali. Golob je poslušal navodilo in odgovoril tako, da je povedal, da podpira “svobodne” novinarje na RTV Slovenija in pozval ustavno sodišče, naj že dovoli čistko, da osvobodi še ostale. Ta teden je ubral novo taktiko in povedal, da je na vprašanja že davno odgovoril, da so politično motivirana, v ozadju pa zloraba prejšnje vlade, ki jih zdajšnja vlada preiskuje in bo to predano organom pregona.

Več https://spletnicasopis.eu/2023/03/19/golobovo-novo-orozje-za-utisanje-kritikov-nika-kovac/?_ga=2.26849597.1831021718.1679227004-1861292499.1679227004&_gl=1*1bhhquk*_ga*MTg2MTI5MjQ5OS4xNjc5MjI3MDA0*_ga_YF438ZJ6KQ*MTY3OTIyNzAwMy4xLjAuMTY3OTIyNzAwMy42MC4wLjA

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine