3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Nemški študent ustvaril politično korektno različico klasične igre, kjer je treba pobijati politike AfD

Avtor: A.S.

V Leipzigu je nemški študent informacijske tehnologije ustvaril novo različico klasične računalniške igre Space Invaders v kateri pa namesto vesoljskih plovil ali letečih krožnikov igralec strelja politike desne stranke AfD (Alternativa za Nemčijo).

V novi različici klasične igre iz leta 1978, ki jo je izdelal nek nemški študent, najverjetneje pripadnik skrajne levice in Antifa gibanja, dobi igralec točke, če namesto vesoljskih plovil pobija politike nemške desne stranke AfD. Tako se v igri na ekranu prikažejo namesto letečih krožnikov obrazi Alice Weidel, Alexandra Gaulanda, Jörga Meuthena, Beatrix von Storch, in drugih vidnejših politikov te stranke. Njegovi profesorji so bili nad igro navdušeni in so mu celo dali visoko oceno.

Ob tem si ne moremo kaj, da ne bi pomislili kakšna bi bila reakcija, če bi kakšen študent, ki je identitarec, ustvaril različico igre kjer bi morali streljati na Angelo Merkel, politike CDU ali bog ne daj na migrante in vesoljska plovila v barvah mavrične LGBT zastave. Vendar pa za »progresivne« in »tolerantne« levičarje, in celo profesorje ali osrednje akademike, ki so danes eni glavnih prenašalcev virusa kulturnega marksizma, tisti drugače misleči, ki zavračajo lažne dogme sodobne levice ali pa zanikajo predpostavke o raznih »družbenih konstruktih« niso vredni življenja v napredni multikulturni družbi 21. stoletja.

Gre le za nov primer »razčlovečenja« svojih nasprotnikov, politične taktike o kateri je pisal tudi nemški teoretik Carl Schmitt in ki jo sodobna levica vedno znova uporablja proti vsem svojim ideološkim nasprotnikom in pravzaprav proti vsem, ki se z njo ne strinjajo. Nekdo, ki je po njenih definicijah »desni skrajnež« si ne zasluži nobenih svoboščin ali osebnega dostojanstva. Tisti, ki ne pokleknejo pred novimi idoli tolerance in raznolikosti sploh niso ljudje, takšna mentaliteta pa se odraža tudi v »kulturi«, ki jo leva hegemonija ustvarja in katere posledice so ravno takšne videoigre.

Vir: philosophia-perennis.com

Zadnje novice

Sorodne vsebine