32.6 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Nekdanja novinarka RTV Slovenija nekdanjemu sodelavcu Veselinoviču: Pri Odlazku pazi na svoje dolge prste, ker tam je veliki tajkunski šef. Edino, kar imaš, so tvoje udbokomunajzarske sposobnosti.

Piše: Peter T.

»Upam, da revizija na STA najde spet tvoje razne finančne transakcije v tvoj prid …. Dobro te je odvetnik na sodišču obvaroval zapora …. In res čudno, da si glede na obtožbo lahko postal direktor. Kajti, kot mi je znano, mora človek, ki naj bi bil direktor, imeti čisto preteklost in ti je nimaš ….. No, zdaj pri Odlazku pa pazi na tvoje dolge prste, ker tu je pa veliki tajkunski šef Odlazek in delno tudi država ….,« je v javnem pismu (objavljenem tudi na družbenih omrežjih) Bojanu Veselinoviču zapisala njegova nekdanja sodelavka na Radiu Slovenija Blažena Kandolf.

Kandolfova je nedavno razkrila, kaj je še kot novinarka RTV Slovenije počela Tanja Fajon. Zdaj je napisala pismo Bojanu Veselinoviču, ki zapušča direktorsko mesto na STA.

Njeno javno pismo (delno lektorirano) objavljamo v celoti:

»Ne hujskaj ljudi, da me žalijo po twitterju in tudi predsednika vlade Janeza Janšo… Ima podatke iz radia, ki jih lahko samo ti veš…. Sicer me boli k. …. Itak mi to ne pride do živega … Levaki se itak vsi nesramni in željni oblasti …. Denarja …. Lažete. Nagajate in blatite Janšo s Fajonko na čelu… Ne igraj se z mano. Dosti hudega si mi naredil, ko si me med dolgotrajno bolniško odpustil. Za mano so tri hude operacije… Pustil s krediti na cesti …. Vse se ti počasi vrača. In se ti še bo. Palica ima dva konca.

Skromno živim in pošteno. Mirno spim. Tako dolgo nisem. Ker si mi povzročil, ko si me med bolniško odpustil, ogromno težav … Od finančnih in psihičnih. Sram te je lahko. Boš videl, kako se ti bo še vse maščevalo. Dovro se z dobrim brača. Slabo s slabim. Zato ne hujskaj svojih prijateljčkov, da me zmerjajo.

Upam, da revizija na STA najde spet tvoje razne finančne transakcije v tvoj prid …. Dobro te je odvetnik na sodišču obvaroval zapora …. In res čudno, da si glede na obtožbo lahko postal direktor. Kajti, kot mi je znano, mora človek, ki naj bi bil direktor, imeti čisto preteklost in ti je nimaš ….. No, zdaj pri Odlazku pa pazi na tvoje dolge prste, ker tu je pa veliki tajkunski šef Odlazek in delno tudi država ….

Boš moral biti pošten … Kar se tiče pa novinarskih udbokomunajzarskih sposobnosti …. Tu pa si ekspert. Ga ni večjega od tebe …. In sodelovanje s Fajonko in ostalimi levaki ti gre dobro od rok ….  Hvala Bogu, da nimam nobenih skrbi in masla na glavi kot ti.

In grozno je to, da je moral Meško umreti predčasno zaradi tebe …. Veš, jaz pa živim. In lahko marsikaj še povem …. Govorim pa samo resnico, kot sem jo vedno in nisem ti lezla v rit …. Če bi ti, bi še zdaj imela službo in ti si prišel na Radio Slovenija pozneje kot jaz. Pomagala sem ti pri uvajanju v delo v našem uredništvu. Opravljala nazadnje tri delovna mesta in še včasih delo urednika itd….

Vsi so me v službi imeli radi. Tebi so se samo prilizovali ….

Tako da se še velikokrat po telefonu slišim z mnogimi mojimi in tvojimi sodelavci. Še vedno jim je hudo zame in jim je žal, da nismo več skupaj. Tudi meni. Zavedaj se, da se ti bo tvoja hudobija stokrat vrnila. Vabljena sem k tajnici generalnega direktorja RTV Slovenija. In v parlament in še marsikam. In ko bom nekako psihično pripravljena iti na kavico, bom šla z veseljem.

Jaz sem dobrodošla vsepovsod. … Iskreno ….. Tebe marsikdo nima rad… Ker tako zlobnih in hinavskih ljudi se ljudje izogibajo.

Blažena Kandolf«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine