-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

(NE ZAMUDITE) Slovenski knjižni sejem: Jutri ob 14-ih bo na glavnem odru nastopil Alejandro Peña Esclusa

Piše: L. K. 

Danes zjutraj je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani svoja vrata odprl že 39. Slovenski knjižni sejem z geslom Beseda besedi, na katerem se s svojo stojnico tudi letos predstavlja založba Nova obzorja. Letos naša založba na sejmu predstavlja in po ugodni ceni prodaja številne uspešnice, med njimi knjige Forum São Paolo in kulturna vojna, Volilne prevare Foruma São Paulo Alejandra Peñe Escluse, Nesvoboda tiska Marka R. Levina ter Ukrajina mora zmagati Thomasa Cromwella s predgovorom Janeza Janše. Stojnico založbe Nova obzorja lahko na Slovenskem knjižnem sejmu obiščete od danes do nedelje! Vstop prost!

 

Letos je založba Nova obzorja v Slovenijo povabila tudi ekskluzivnega gosta, avtorja knjig Forum Sao Paolo in kulturna vojna ter Volilne prevare Foruma Sao Paolo, Alejandra Peño Escluso, ki bo JUTRI ob 14.00 uri nastopil na glavnem odru Slovenskega knjižnega sejma. Pogovor z njim bo vodila Zala Tomašič, ki bo poskrbela tudi za prevod v slovenščino.

 

Predstavljamo knjižne uspešnice, ki jih lahko kupite na stojnici založbe Nova obzorja:

Krvava vojna na vzhodu Evrope

Knjiga Zakaj mora Ukrajina zmagati Thomasa Cromwella je najnovejša knjižna izdaja založbe Nova obzorja in bi morala biti obvezno čtivo za vse tiste, ki hočejo zares razumeti, kaj se dogaja “tam daleč na vzhodu”: zakaj je prišlo do te v Evropi najbolj krvave vojne po drugi svetovni vojni, zakaj je Rusija napadla Ukrajino in zakaj je treba Rusijo ustaviti.

Odličen predgovor knjigi Zakaj mora Ukrajina zmagati je napisal predsednik SDS, Janez Janša. Objavljamo nekaj besed iz njega:

“Knjiga Thomasa Cromwella »Zakaj mora Ukrajina zmagati« je zakladnica zgodovinskih lekcij. Je odlična, izjemno razumljiva razlaga zgodovinskih in moralnih okoliščin, ki so pripeljale do ruske agresije. Hkrati je to eden najbolj prepričljivih tekstov, ki podaja jasen vpogled v posledice, do katerih bi prišlo v primeru ruskega uspeha v Ukrajini. Knjiga je zbirka argumentov, ki dokazujejo brezplodnost kompromisa z zlom. Vedno v zgodovini so takšni kompromisi pripeljali do več trpljenja in smrti, in ne do manj. Avtor je tudi eden redkih, ki vidi vzroke za rusko agresijo tudi tam, kjer ima večina drugih analitikov slepo pego. Za sovjetske voditelje, krive za desetine milijonov mrtvih, gladomor in gulage, ni bilo nobenega nürnberškega procesa. Nacizem se ni nikjer neposredno ponovil, ker je bil pravno in moralno obsojen. Komunizem se ponavlja, ker se to ni zgodilo. Še več. Vrača se v svojo začetno fazo, v kateri še ni prišlo do ločitve med internacionalnim in nacionalnim socializmom. Uporablja obe strani istega lista. Uporablja tudi kombinacijo brutalne sile in kulturnega marksizma. Nekaznovano zlo se vedno vrne. /…/ Knjiga je vredna branja tudi zato, ker je v njej avtor izjemno pronicljivo opisal pozitivne posledice ukrajinske zmage za mir in stabilnost v svetu. Thomas Cromwell je Anglež, ki je 25 let preživel na Bližnjem vzhodu, potem pa se je ustalil blizu Washingtona D. C. Osemnajst let je bil založnik in urednik časopisa Middle East Times, zaradi česar je veliko časa preživel v Egiptu, v Jordaniji, na Cipru, v Grčiji in v Turčiji. Potoval je v komunistične države, kjer je osebno izkusil življenje v totalitarizmu. Vsega skupaj je obiskal kar 130 držav. Pred majdansko revolucijo je delal v Ukrajini. Je avtor več knjig, v katerih preučuje vzorce človeškega vedenja v zgodovini, ki temeljijo na prepletanju religije, politike in ideologije.”

Ali je slovenski tisk zares svoboden?

V času sedanje vlade je jasno, da ni, saj se morajo mediji, ki poročajo korektno in resnično, zelo boriti za svoj obstoj. Da bi bolje razumeli slovensko medijsko sceno, vam priporočamo v branje knjigo Marka R. Levina Nesvoboda tiska. O njej je Boris Tomašič, sicer direktor založbe Nova obzorja in voditelj oddaje »Kdo vam laže«, zapisal naslednje: 

“Mark R. Levin je priznani avtor, pravnik, televizijski in radijski voditelj, ki nas vodi skozi kritično analizo medijev ter raziskuje njihovo vlogo in odgovornost v družbi. Knjigo odlikuje temeljita analiza stanja in prinaša drugačen pogled na delovanje medijev. Levin z argumenti, podkrepljenimi s primeri, opozarja na izgubo objektivnosti in na prekomeren politični aktivizem medijev. V središču njegovega razmišljanja je tudi vprašanje koncentracije medijske moči, ki vpliva na raznolikost poročanja in svobodo izražanja. Njegova analiza in kritična presoja stanja medijev v Združenih državah Amerike nas spodbujata k razmišljanju o podobnih izzivih, s katerimi se soočamo tudi v Sloveniji. Enostransko in politično motivirano poročanje namreč ogroža delovanje demokracije. V svojem bistvu je nasprotje demokracije. Neuravnotežen medijski prostor preprečuje poštene volitve. Naj vam knjiga »Nesvoboda tiska« odpre oči in izzove vaše misli!”

Se v Sloveniji odvija levičarska kulturna vojna? 

Če se želite poučiti, kaj je kulturna vojna, ki se jo gredo levičarji v Sloveniji, in če želite sistematizirati svoje vedenje, o tem kaj počnejo levičarji pri nas in kaj hočejo doseči, je knjiga São Paolo in kulturna vojna Alejandra Peñe Escluse pravo branje za vas:

Forum São Paulo in kulturna vojna

V drugi polovici 20. stoletja smo bili priča vzponu levičarskih ideologij, ki so se prebijale v ospredje s pomočjo dolgega pohoda skozi institucije ter kulturne vojne. Forum v Sao Paolu združuje južnoameriške levičarske stranke ter se, kot v pričujoči knjigi izčrpno opiše avtor, poslužuje socialnega inženiringa in drugih subverzivnih metod za doseganje svojih ciljev. Čeprav gre za drugačno okolje od našega lahko opazimo vzporednice z levičarskim delovanjem v Sloveniji in Evropi, zaradi česar je pričujoča knjiga tako zanimivo kot tudi koristno branje za vse, ki jih zanima kako levica uveljavlja svoje nazore.

Janez Janša v spremni besedi: “Zaradi nedokončane tranzicije v demokratično družbo kulturnemu marksizmu v Sloveniji ni bilo treba opraviti dolgega pohoda skozi institucije, da bi zavzel medije, šolstvo, sodstvo, kulturne ustanove ipd.  Celotno omrežje nekdanje tajne politične policije je ostalo nedotaknjeno tako kot v Ruski federaciji. Vladimir Putin se je v Ruski federaciji pri utrditvi svoje oblasti zato lahko trdno naslonil na omrežje KGB. Še trdneje se je na neokrnjeno in nelustrirano omrežje nekdanje sebi podrejene tajne politične policije SDV v Sloveniji naslonil Milan Kučan s svojim Forumom 21 oziroma z vzporednim mehanizmom.”

Več o knjigi.

Naši otroci so napadeni. To je nova oblika vojskovanja. Napad ni usmerjen proti njihovim telesom, temveč proti njihovim dušam. Na desetine mehanizmov se uporablja za manipuliranje z mislimi mladih ljudi, da bi jim preprečili razlikovanje med dobrim in zlim. Gre za izkrivljanje vrednot in načel, da bi napadli resnico, ljubezen, družino in najbolj intimna prepričanja. Avtor pojasnjuje, kdo vodi to vojno in zakaj to počne. Najdragocenejši pa so njegovi predlogi, kako se pred to novo vrsto požara ubraniti Alejandro Peña Esclusa je strokovnjak za forum v Sao Paulu in je napisal že več knjig na to temo, tokrat pa nam predstavlja doslej neznani vidik. Vendar njegov pogled ni pogled akademika, temveč borca, ki to organizacijo obsoja že petindvajset let. Carlos Sierra Galindo, predsednik zveze Verdad Colombia

Volilne prevare Foruma São Paulo

Volilne prevare Foruma São Paulo Alejandra Peñe Escluse je nadaljevanje predhodne knjige, o kateri je Evropski poslanec dr. Milan Zver zapisal:

“V pričujoči knjigi se avtor loti vprašan­ja, kako ne-demokrati »ugrabijo« demokracijo zato, da pridejo na oblast in le-to – oblast, da ne bo pomote – tudi ohranijo. Torej, v prvi knjigi je avtor opisal ideološki inženiring, s pomočjo katerega so leve politične elite, dostikrat podprte z narkomafijo, v svojo korist izrabljale nekritičnega, nebogljenega, možgansko opranega posameznika. Zloraba demokratičnih inštitucij in slabo kulturno okolje sta bila za levičarje kova Evo Morales (Bolivija), Hugo Chávez (Venezuela), Lula da Silva (Brazilija), Néstor Kirch­ner (Argentina), Daniel Ortega (Ni­karagva), Rafael Correa (Ekvador) – in druge zveste naslednike Fidela Castra – nujen pogoj za dosego oblasti.  A očitno še ne zadosten; za osvojitev in ohranitev oblasti so po mnenju  »sãopaulske« elite potrebne tudi  neposredne volilne prevare!”

Vse omenjene knjige in še številne druge najdete do nedelje, 26. novembra na stojnici založbe Nova obzorja na Slovenskem knjižnem sejmu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani! Vabljeni!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine