4.9 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022

Najbolj brano ta teden

Piše: Lea Kalc Furlanič

Drage bralke, cenjeni bralci spletne strani Demokracija.si. Za vas smo pripravili novo rubriko: odslej boste lahko vsak petek konec dneva na našem portalu v rubriki Najbolj brano ta teden preverili, katerih pet člankov ste v tekočem tednu v največjem številu odprli in prebrali ali preleteli. In če si boste želeli osvežiti spomin, boste v tej rubriki dobili neposredno povezavo na pet »zmagovalnih« člankov tedna. Članke bomo zbirali v vseh rubrikah, od najbolj izpostavljene – Fokus do najbolj žgečkljive – Mravljišče.

Hvala za vašo zvestobo in prijetno branje naše spletne strani še naprej.

Kateri članki Demokracije.si so ta teden vzbudili največ vaše pozornosti?

  1. Tole si stranka Levica misli o Golobu in njegovi »alternativi«

… Da bo napoved strankarskega angažiranja Roberta Goloba naletela na precejšnjo nejevoljo v vrstah KUL, smo lahko pričakovali. In to se je tudi zgodilo. Znano je, da imata vsaj prvak LMŠ Marjan Šarec in predsednica SAB Alenka Bratušek velike zadržke in antipatijo do Goloba, kar je jasno, saj obema strankama grozi izpad iz parlamenta … Tako je v nedeljo v rubriki Fokus napisala J.S.

  1. Jože Mlakar: Če bo Golob izbran za premierja, se Slovenci lahko poslovimo od pameti

… Jože Mlakar, publicist, koordinator iniciative Prebudimo Slovenijo, je dejal, mi pa objavili v Izjavi dneva: »Morda bo Robert Golob res zasedel premierski stolček. Če se bo takrat izkazal kot oseba, vredna tega položaja, bo še vedno čas, da ga izberemo za politika meseca. Toda, če bo Robert Golob še naprej opletal z istim jezikom kot kulovci in bo nazadnje celo izbran za predsednika vlade, se Slovenci lahko poslovimo od pameti. In to kar za dolgo!«

  1. Novi zapleti z diplomo vrhovnega sodnika Branka Masleše

To, da ima Masleša po vsej verjetnosti opravljeno diplomo, je v preteklosti večkrat napisal tudi naš medij – vendar pa je bila tretja diploma, ki jo je pokazal vrhovni sodnik, še bolj nenavadna od prvih dveh … Zadeve zaplete tudi suhi žig, ki se je končno pojavil na tretji, “originalni” diplomi. Če ne drugega, namreč skoraj zagotovo manjka zvezda … Članek je za rubriko Fokus napisala Sara Bertoncelj (Nova24).

  1. Povejmo po domače – nesramno, pristransko in neodgovorno

… Pa dobro, če to »nabijajo« s strani medijskega tajkuna in pravnomočnega obsojenca Martina Odlazka “Cenzurirani”, sami sebi pravijo “Necenzurirano”, če to počno na POP TV ali na Kanalu A, ki so v privatni lasti, naj to počno, saj na to nimamo vpliva. Ko pa to počne nacionalna TV (Odmevi včeraj), pa nastane problem. Kot da omenjeni ministri nimajo velikih družin, kot da niso enakopravni državljani Slovenije … je v Komentarju zapisal dr. Vinko Gorenak.

5. V stranki SD so nehote prislužili tožbo svojemu šefu Milanu Kučanu

… Minister Hojs je v oddaji Odmevi dejal, da so na proteste vabili tudi poslanci stranke SD. Poslanca Marko Koprivc in Matjaž Nemec sta želela opravičilo, ki pa ga nista dobila, zato sta proti Hojsu vložila tožbo. Ta je takrat napovedal, da bo tožbi SD sledila njegova tožba proti Milanu Kučanu, ki je dejal, da je Hojs organiziral nasilne proteste 5. novembra: »Podobno, kakor bodo oni mene tožili, bom jaz njega, in naj sodišče potem razsodi, kdo je kaj organiziral«.  … Je napisala Sara Bertoncelj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine