10.9 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

(VARNOSTNA GROŽNJA SLOVENIJI) Na protestu proti vladnim ukrepom in uvedbi pogojev PCT opaženi številni nevarni salafisti

Piše: Peter Truden

Na današnjem protestu proti najnovejšim ukrepom vlade za zajezitev širjenja kitajskega virusa se je zbrala »zanimiva« druščina, ki epidemije očitno izkorišča za ideološke namene islamizma.

Med drugim je bil opažen tudi Samir Balić iz Kopra, znan podpornik salafizma, človek, ki je pred tremi leti grozil Nova24TV.

Eden od organizatorjev protesta na Trgu republike je bil Zoran Stevanović, ki očitno s svojo stranko Resni.ca epidemijo izkorišča za politične namene in propagando.

Prišli so tudi islamisti. Poleg omenjenega Samirja Balića je bil na protestu tudi Sulejman Merdanović, vidni simpatizer bošnjaškega muslimanskega nacionalističnega gibanja Vera, narod, država, ki ga vodi nekdanji salafist Sanin Musa. Musa je bil tudi organizator letošnjih protestov pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu, potem ko so slovenski levičarji v javnost spravili ponarejen non-paper, s katerim so želeli diskreditirati predsednika vlade Janeza Janšo. Zdaj vse kaže, da so bošnjaški salafisti v tesni povezavi s slovenskimi levičarji in levimi fašisti.

Opaženo je bilo še več simpatizerjev salafizma.

Spomnimo. Salafizem je fundamentalistična ideologija, ki je blizu džihadističnemu gibanju.

Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji,” je bila izjava slovenskega muftija Nedžada Grabusa v Odmevih leta 2015. Izjava, ki je dvignila veliko prahu in do danes še ni bila pozabljena. Čeprav je bila njegova izjava, milo rečeno, skrajno neprimerna, pa nam trenutni podatki zares lahko vzbudijo določeno mero skrbi – še posebej, če jih združimo z besedami Samirja Balića, ki je ob grožnjah Novi24TV napovedal uničenje vsega, kar ne sodi v islam.

 

Prikaz nasprotnih dejstev:

V članku z naslovom »(VARNOSTNA GROŽNJA SLOVENIJI) Na protestu proti vladnim ukrepom in uvedbi pogojev PCT opaženi številni nevarni salafisti«, ki je bil objavljen dne 15. 9. 2021 na www.demokracija.si, so bili objavljeni napačni in neresnični podatki o Sulejmanu Merdanoviću.

Ne držijo trditve, da je Sulejman Merdanović simpatizer bošnjaškega muslimanskega nacionalističnega gibanja Vera, narod, država, da je nevarni salafist in da epidemijo izkorišča za ideološke namene islamizma.

Protesta se ni udeležil kot simpatizer bošnjaškega muslimanskega nacionalističnega gibanja Vera, narod, država, temveč se ga je udeležil iz osebnih interesov, proteste pa je zapustil, še preden so se začela nasilna dejanja. V gibanju že dalj časa ne sodeluje. Prav tako ni storil nobenega dejanja, zaradi katerega bi ga bilo označiti kot nevarnega salafista in izkoriščevalca epidemije za ideološke namene islamizma.

Napačno je bil v članku naveden kot nevarni salafist, simpatizer bošnjaškega muslimanskega nacionalističnega gibanja Vera, narod, država, in kot izkoriščevalec epidemije za ideološke namene islamizma.

Sulejman Merdanović, po pooblaščencu

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine