1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

Medtem ko se prejšnja vlada ni odločila za obvezno cepljenje proti covidu-19, je NPM hotela izsiliti prav to!

 

 

Piše: Andrej Žitnik

 

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar se je že v predvolilnih soočenjih očitno odločila, da bo njena taktika demoniziranje potez Janševe vlade v pandemiji koronavirusa in izumljanje objektivne odgovornosti Anžeta Logarja za domnevno “represijo”, o kateri levičarji tako radi govorijo, a malokdo ve, da je na socialnih omrežjih tudi sama navijala za obvezno cepljenje proti virusu covid-19. “In zakaj ga ne uvedemo,” je še nedolgo nazaj zapisala.

Odkar je Gibanje Svoboda uspelo aktivirati psihopatski del volilnega telesa, ki je prejšnji vladi zameril, da ni mogel na kavico in rogljiček, čeprav jim je bilo povsem vseeno, da omejitve rešujejo življenja, skušajo podobno taktiko ubrati vsi levi kandidati v Sloveniji.

Golobova taktika demoniziranja vladnih koronskih ukrepov je postala trend


Omejitve, ki so bile zelo podobne tistim drugod po EU in svetu (oz. so bile od držav jedrne Evrope bistveno blažje) so v slovarju slovenske levice postale “represija”, “zaplinjanje ljudstva” in “pot v avtokracijo”. Predsednik vlade še danes jezdi na valu kovidne nečimrnosti in govori o “mračnih silah”. V kampanji, pa se je podobnega besednjaka nalezla tudi Nataša Pirc Musar, zdaj v drugem krogu, ko ji je za tekmeca ostal le kandidat desnice, ki je povsem brezmadežen, pa ga bo treba napasti najbrž tudi tako, da se ga aktivno povezuje z “kovidno represijo” (ki to ni bila).

A malokdo se danes še spomni, da je Pirc Musarjeva lani, še v času Janševe vlade – ko je Janša na tviterju ljudem zagotavljal, da v PKP10 ni določila o obveznem cepljenju –  sama obvezno cepljenje podpirala, oz. za njega tudi agitrala.

 

Foto: zajem zaslona

 

 

Kot kaže, je Musarjeva takrat podpirala obvezno cepljenje – vsaj za tiste nad 50 let. Čeprav je v prvem tvitu kar neposredno napeljevala, da bi bilo treba z aktom Ministrstva za zdravje implementirati splošno in obvezno cepljenje po Zakonu o nalezljivih boleznih.

Tipična levičarska hinavščina


Pirc Musarjeva je torej pokazala tipično levičarsko hinavščino. V Bruslju je slovensko vlado obtožila, da novinarjem ne dopušča dostopa do tiskovnih sej (čeprav so bili dostopi do tiskovnih konferenc vedno na voljo prek internetne povezave – zaradi varnosti ni bilo omogočeno le prisostvovanje v živo; na enak način so v pa potekale tudi seje Evropskega parlamenta). Janševo vlado je tako slikala kot avtoritarno in represivno, na drugi strani pa je navijala za splošno obvezno cepljenje, česa pa nobena vlada v EU ni nikoli predlagala, še najmanj pa Janševa vlada.

 

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob in Marko Potrč. Golob je veliko volivcev dobil na račun obljub o svobodi in koncu represije. (foto: Facebook)

 

Kako bo lahko predstavljala “svobodnjake”?


Postavlja se tudi vprašanje, kako bo lahko Nataša Pirc Musar funkcionirala kot kandidatka s podporo Gibanja Svoboda – ki je nastala pod motom svobode pred koronskimi ukrepi in je svoj rekordni rezultat doseglo na valu nezadovoljstva zaradi dolgotrajne pandemije in vladnih ukrepov. Vsekakor lahko pozabi na glasove Sabine Senčar in proticepilske stranke Resni.ca, ampak javna skrivnost je tudi, da je Gibanje Svoboda v resnici le Resni.ca z večjo institucionalno podporo in kandidatom, ki so ga uradni politični botri desnice požegnali. Kako naj torej podpornica obveznega cepljenja predstavlja ljudi, ki so volili “svobodo” pred koronskimi ukrepi?

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine