17 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Kakšna sreča za Avstralijo, da tam nimajo Bobovnikov, RTV SLO, POP TV, ki v protivladnem besnilu navijajo za slabo sliko pandemije!

Piše: Sara Kovač (Nova24TV)

Upokojeni dolgoletni voditelj javne RTV Slovenija Slavko Bobovnik je preko družabnega omrežja Twitter zapisal, da mu je včeraj prijatelj iz Avstralije sporočil, da Avstralija v zadnjih 5 dneh ne poroča o novih lokalnih primerih okužbe. “In zdaj čakam na podatke za Slovenijo, kjer živi 12x manj prebivalcev,” je pripisal. Več kot očitno je, da je s tem želel poudariti, da imamo v Sloveniji kljub ukrepom precej slabšo epidemiološko sliko. Očitno pa je pri tem pozabil na vzroke čemu je temu tako, namreč pri nas je klima povsem drugačna, osrednji mediji so namreč izrazito nenaklonjeni vladi, s tem pa posledično prispevajo k propagiranju neupoštevanja zaščitnih ukrepov, ki so nujni za zajezitev epidemije.

Že vse od nastopa aktualne vlade lahko opazujemo, kako javna RTV Slovenija, ki so jo prisiljena plačevati vsa slovenska gospodinjstva, poroča izrazito pristransko in napadalno. Levi politični aktivizem namreč kar seva navzven. S tem, ko napadajo vlado z vsemi topovi, prispevajo tudi k promociji neupoštevanja ukrepov, ki so nujni za vrnitev v normalnost. Nič drugače ni na strani največje komercialne televizije POP TV, čeprav imamo epidemijo. Dolgoletni novinar in pisatelj Gregor Preac se je odločil, da Slavku Bobovniku nalije čistega vina. V odgovor mu je namreč pripisal naslednje: “V Avstraliji ni Slavkov Bobovnikov, RTV SLO, POP TV, ki v protivladnem besnilu navijajo za slabo sliko pandemije in cepljenja.”
Čemu se v Sloveniji s takšno vnemo propagira tiste, ki se požvižgajo na ukrepe je težko razumeti, ker gre konec koncev za skupno bitko in ne za bitko posameznikov. Tudi v vojni velja, da če pripadniki iste vojske ne deluje enotno, uspeha ni. Enako velja tudi v ekipnih športih. Osrednji mediji očitno tega ne razumejo, oziroma nočejo razumeti. To seveda ne čudi glede na to, da imamo v Sloveniji resne težave z medijskim prostorom, ki je popolnoma neuravnotežen že tri desetletja. Dominantni mediji v Sloveniji predstavljajo 90 odstotkov medijskega prostora. Tisti mediji, ki so v slovenski lasti, so v lasti tajkunske elite, ki preko njih izvajajo politično agendo. Njihova moč je temu primerno seveda velika.
O zgodbah, ki osrednjim medijem ne odgovarjajo, se ne poroča
Tako se o zgodbah, ki osrednjim medijem ne ustrezajo, kot je zgodba v povezavi s predsednikom Računskega sodišča Tomaža Vesela, ki dobro “biznisira” v popoldanskem času, papirjev za to, ki to dovoljujejo pa ni od nikoder, ne poroča. Ker se za slovensko opozicijo ve, da ta vse svoje napore v obliki koalicije KUL vlaga v rušitev oblasti, ne čudi, da tudi njim podrejeni mediji postopajo enako. Promocija neodgovornega obnašanja na protivladnih protestih in neodgovornih posameznikov tipa Marko Potrč, Werner in raperja Zlatka nas je pripeljala kjer smo. Skoraj ni dneva, ko se ne bi obregali ob vlado. Če je potrebno za to ustvarijo tudi afero ter jo “furajo” kolikor dolgo se le da. Žalostno pa je, da na koncu najbolj plačajo tisti najbolj ranljivi.
Trenutna situacija v Avstraliji je vsekakor veliko boljša (v zadnjih 24 urah so potrdili 11 okužb), a dejstvo je, da je temu tako, ker so tam enotno izvajali stroge ukrepe za zajezitev virusa. Seveda je smešno, da na drugi strani kritizirajo naše ukrepe, ki so precej manj strogi kot v Avstraliji. Ti so celo manj strogi kot na Švedskem, raju marsikaterih levičarjev. To razkriva spletna stran Our World in Data, gre za znanstveno spletno publikacijo, ki se osredotoča na največje globalne probleme, med drugim na epidemijo novega koronavirusa. Trditev okrog strogosti slovenskih ukrepov je tako mit. Slovenijo so namreč med EU državami po strogosti uvrstili nekje v sredino, kar kaže na to, da je tarnanje nekaterih, kako ima Slovenija hud režim na tem področju, povsem skregano z realnostjo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine