18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Janja Sluga sklepa zavezništva ali kako z Möderndorferjem rovari za Počivalškovim hrbtom in ruši, kar naredijo ministri SMC

Avtor: Andrej Žitnik (Škandal24)

Kako lahko vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga dela proti svojim kolegom iz stranke SMC v vladi? Vse, kar z delom v vladi za volivce pridobijo predsednik SMC Zdravko Počivalšek in ministri SMC, Janja Sluga podre s pobalinskimi javnimi nastopi v korist radikalne opozicije.

Tako je v ponedeljek na RTV Slovenija nastopila vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga in drdrala: “..je splošno znano, da imam tudi sama zelo velike pomisleke glede delovanja te vlade..”

Čeprav je Sluga vodja poslanske skupine vladne stranke SMC, pa o vladi, razen kritike, ni izrekla ničesar dobrega, ampak je hvalila rušitelje vlade iz opozicije: “…moram pa reči, da je tudi sodelovanje z opozicijo v resnici zelo dobro, predvsem tudi s stranko SAB smo si vsebinsko, smo zdaj ugotovili, precej blizu, in moram reči, da tudi v samem državnem zboru zelo dobro sodelujemo.”

Kako razdvojena osebnost je Janja Sluga, prisluhnite na spodnjem posnetku.

Za Slugo edina možnost: Povezovanje levih strank

Sluga je v istem pogovoru namesto SMC, kjer so jo postavili za vodjo poslanske skupine, hvalila stranko Alenke Bratušek, ki je sedela poleg nje. Ob tem pa drdrala, “…da leve in sredinske stranke nekak se povežemo.”

Janja Sluga je orodje za uničevanje SMC

Kjer je Janja, je tudi Jani, pravijo naši viri iz SMC. Jani je Slugin bivši strankarski kolega Jani Möderndorfer, ki je po celem nizu preteklih strank danes v poslanski skupini LMŠ. Enako kot Robert Pavšič in Brane Golubovič. Skupaj pa so ekipa, s pomočjo katere Janja Sluga rovari proti predsedniku stranke Zdravku Počivalšku.

Danes je šesti dan, kar čakamo pojasnilo Janje Sluga na vprašanje “S kakšnim namenom v družbi s poslancem stranke LMŠ Robertom Pavšičem zahajate v kletne prostore državnega zbora in v gradivu preiskovalne komisije iščete obremenilne informacije zoper predsednika svoje stranke Zdravka Počivalška?” Nikoli ni zanikala, da to počne.

A to še ni vse, opisujejo v parlamentu. Informacije iz koalicijskih usklajevanj prek strokovnega sodelavca poslanske skupine SMC Marjana Jarkoviča – ki strankarske izkaznice menjuje približno tako pogosto kot Möderndorfer, ponavadi pa sta celo v istih strankah, vse pa vztrepetajo ob vsakem vdihu propadlega politika Gregorja Golobiča, spoznate pa ga lahko v spodnjem posnetku -nosi k vodji poslanske skupine LMŠ Branetu Goluboviču, medklic, prvopodopisanem pod konstruktivno nezaupnico vladi, in seveda Golobiču. Pri čemer pa njen sloves orodja za uničevanje SMC še dodatno utrjuje dejstvo, da informacije skriva pred lastno poslansko skupino SMC.

Andrej Žitnik

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine