18.7 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

Janez Janša za Demokracijo o grožnjah s smrtjo: »Pričakujem, da bosta policija in tožilstvo odreagirala po zakonu.« Odzval se je tudi notranji minister Hojs: »Grožnje Janezu Janši in Mateju Toninu so nesprejemljive in zavržne. Še bolj zavržno je, da groženj še niso obsodile vse politične stranke.«

Piše: J.S.

V petek je na domači naslov Janeza Janše prišla pisemska ovojnica, v kateri je bil priložen naboj večjega kalibra in grožnje s smrtjo. Ne samo slovenskemu premierju, ampak tudi celi njegovi družini.

»Pričakujem, da bosta policija in tožilstvo odreagirala po zakonu oziroma tako, kot sta v primeru grožnje Pahorju,« je za Demokracijo na kratko grožnje komentiral Janša.

Grozljivo je to, da je bila v pismu tudi fotografija Janševe družine. Tarčo je neznanec narisal tudi na čelo soproge Urške Bačovnik Janša.

Pismo s podobno vsebino je dobil tudi minister za obrambo Matej Tonin.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je odzval na družbenem omrežju Twitter: »Grožnje predsedniku vlade Janezu Janši in obrambnemu ministru Mateju Toninu so nesprejemljive in zavržne. Še bolj zavržno je dejstvo, da groženj še niso obsodile vse politične stranke. Policija mora storiti vse, da bodo storilci odkriti. Bi pa take reči lahko že omejilo tožilstvo.«

Več o grožnjah TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine