2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

(VIDEO) Grozljiv pokol na potniškem vlaku: migrant, ki je z nožem divjal po vagonih, je dve osebi zabodel do smrti, pet je ranjenih

Piše: Peter T.

Moški, po poročanju arabski migrant, je danes okoli 15. ure z nožem napadel potnike. Napad se je zgodil malo preden je regionalni vlak, ki je vozil iz Kiela v Hamburg, prispel na postajo Brokstedt. Podivjanega klavca je policija aretirala.

Moški, katerega identiteto policija še skriva, je na regionalnem potniškem vlaku divjal z nožem. V napadu sta bili ubiti dve osebi, vsaj pet je bilo ranjenih, med njimi je ena oseba v kritičnem stanju, poroča Bild.

Nekateri nemški mediji so sprva pisali, da gre za migranta iz Sirije, ki ima dovoljenje za začasno prebivanje. Welt zdaj poroča, da gre za migranta palestinskega porekla brez državljanstva in starega 33 let. V Nemčijo naj bi vstopil leta 2014. Najprej je živel v Severnem Porenju-Vestfaliji, nato pa v Schleswig-Holsteinu. Moški naj bi imel večkrat opravka s policijo – zaradi spolnih in nasilnih zločinov. Pred tednom dni naj bi bil v priporu.

Moškega so policisti aretirali na kraju dogodka, medtem pa so zaprli železniško postajo, poroča Spiegel.

Očividec je za  KN Online povedal,  da je ljudi v njegovem vagonu zajela panika, ko so pritekla tri dekleta in jim povedala, da je na vlaku moški z nožem. Policija ni izdala nobenih informacij o osumljenčevi identiteti. Povedala je samo, da preverja njegove izjave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine