5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

(EKSKLUZIVNO) Goljufije na Čeferinovi Uefi, policija aretirala dva uslužbenca evropske nogometne organizacije! Sežejo prevare do samega vrha?

Piše: Peter Truden

Švicarska policija je aretirala dva uslužbenca Evropske nogometne zveze (UEFA), tožilstvo kantona Vaud pa je začelo preiskavo. Vprašanje, ki se postavlja, je: Ali prevare sežejo do samega vrha?

Švicarska policija je že aprila pridržala dva uslužbenca Uefe. Tožilstvo ju bremeni prevare in korupcije. Osumljena sta prirejala javne razpise, posle so dobivala podjetja, s katerimi sta povezana.

Kar bode v oči, poroča švicarski Blick, je to, da je sam vrh Uefe to držal v skrivnosti kar štiri mesece. In to kljub besedam predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, da je evropska nogometna organizacija transparentna. Zakaj so molčali o aretacijah, za zdaj ni znano. Postavlja se vprašanje, koliko so vedeli in kdo vse je še vpleten. Organizacija je sicer oba osumljena že odpustila.

UEFA je za medije povedala, da so sodelovali s švicarskimi organi pregona. Preiskava je sicer trajala že dlje časa.

Po razkritju tako imenovanih Panamskih dokumentov, je tožilstvo usmerilo preiskavo v »čudne« pogodbe, ki jih je podpisal Gianni Infantino, sedanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) in takratni direktor oddelka za pravne zadeve UEFA. Sicer za trabnsparetnost financ na FIFA skrbi Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča RS.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine