-2.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

(GALERIJA) Veliki družinski shod: Materinska in očetovska ljubezen največja je sila tega sveta!

Piše: L.K., L.K.F. Foto: Polona Avanzo

Pred državnim zborom je včeraj potekal veliki družinski shod  za zaščito otrok in družin, ter proti zakonodaji sedanje vlade.  V teh dneh Državni zbor obravnava predlog sprememb Družinskega zakonika, s katerim hoče Golobova vlada uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter vzpostaviti pravno podlago za uvedbo LGBTQIA+ ideologije v vrtce in šole. Zato je Koalicija »Za otroke gre!« organizirala včerajšnji protestni shod. Po ocenah organizatorjev se je zbralo vsaj 10.000 ljudi, ki jim ni vseeno za slovenske otroke, protestni shod pa je v živo prenašala Nova24tv.

Golobova vlada na krilih volilne zmage in visokih podpor v javnomnenjskih anketah ruši vse pred sabo. Udeleženci shoda hočejo pokazati, da obstajajo mnogi, ki se z njeno politiko rušenja in izključevanja ne strinjajo. Aleš Primc, glavni organizator shoda, je spodbudil Slovence, naj pokažejo, da spoštujejo materinstvo in očetovstvo. Na začetku shoda je zadonela Zdravljica, ki jo je zapela Nada Žgur. “Pričakujemo, da nas bodo poslušali in slišali,” je poudaril Primc in dodal, da so se na shodu zbrali ljudje z vse Slovenije.

Prisotne je najprej nagovorila Metka Zevnik, je poudarila, da je v njenem srcu družina, da se je zanjo borila na dveh družinskih referendumih in se bo tudi na naslednjem – pa ne sama, pač pa z vsemi prisotnimi in še z mnogimi, ki jih danes ni na shodu. Posvojitve vnukov bodo po novem zakonu nedopustne, je opozorila Zevnikova in dodala, da je tako spremembo zakona pripravil Luka Mesec in to kljub zavrnitvi večine Slovencev na referendumih. Od kod napad na večtisočletno tradicijo družine? Kje je to vzklilo? Po besedah Zevnikove v marksizmu, v antropološki zmoti. Nova levica je marksizem stare levice zamenjala za moralno-kulturno ideologijo. Iz tovarn so se premaknili v šole, v gledališča, v tako imenovano kulturo in medije. “Nova levica je napadla družino in moralo. Fotopub je kristalna slika in zrcalo te izrojene ideologije in nemorale,” je poudarila Zevnikova ter  v publiki požela mnogo vzklikov podpore, številni so na glas izrazili svoje zgražanje in nezadovoljstvo z družinsko zakonodajo, ki jo pripravlja Luka Mesec in ostala leva opcija.

Sledilo je povabilo na Pohod za življenje; Urša Soares Cankar je dejala naj na Pohod za življenje 1. oktobra pridejo cele družine in pokažejo, da se pravica do življenja začne pred rojstvom. Nato je govorniški mikrofon prevzel Aleš Primc, ki je množico nagovoril z besedami: »Za kristjane, pa tudi vse ljudi, ki spoštujejo naravo ter razumejo potrebe otroka, je jasno, da je uvedba takih sprememb družinske zakonodaje neprimerna, škodljiva in nevarna!« Aleš Primc, ki je ljudi ponovno spodbudil, naj javno pokažejo svoje nestrinjanje s spremembami. Državni zbor bo namreč ta teden razpravljal o spornih spremembah Družinskega zakonika, ki kratijo temeljne človekove pravice otrok do mame in očeta ter smo jih državljanke in državljani z veliko večino zavrnili že na treh družinskih referendumih v letih 2001, 2012 in 2015. Novi družinski zakonik bi uzakonil tudi posvajanje otrok s strani homoseksualnih parov, kar bi kot je povedal Primc pomenilo svobodno trgovino z otroki. »Veste, kaj je dejal aktualni državni sekretar na MDDSZ RS na vprašanje zakaj s partnerico nimata otrok? Da si jih najprej nista želela, potem nista imela denarja, zdaj pa da za to nimata časa! Človek nima časa, da bi imel svoje otroke, ima pa čas za uničevanje naših družin!« je razkril Primc in med programom prisotne večkrat pozval k podpisom za vse tri referendume: proti birokratizaciji, proti politizaciji RTV (za pošteno RTV) in za dolgotrajno oskrbo, za pomoč bolnim in ostarelim.

Proti koncu shoda je Urša Soares Cankar zapela pesem Vsak otrok rabi mamo, rabi očka, ki so jo z njo zapeli tudi prisotni in se nato zvrstili v kolono ter obkrožili parlament. Sledil je vnovičen nagovor Aleša Primca, ki je povedal, se je po ocenah zbralo vsaj zbralo 10.000 udeležencev, MMC pa je poročal – z naslovno sliko – , da jih je le 15. “Ta država je talka diktature laži, ki se vidi tudi v poročanju o našem številu,” je dejal Primc in dodal, da mu je policist že napovedal globo, ter spomnil, da so kolesarje, ki so dve leti razgrajali po Ljubljani na neprijavljenih shodih, oprostili vseh glob. »To je bil prvi družinski shod pod Golobovo vlado. Upam si reči, da ne bo zadnji. Jaz bom organiziral, vi pa pridite! Zelo pomembno je, da nas je tukaj veliko, da zberemo čim več podpisov za referendum – več kot 100 000! Ljudje, ki se borimo za družino in otroke, smo na strani dobrega! Ta shod je shod upanja, ta shod je shod ljubezni, in ta ljubezen naj se razširi po vsej Sloveniji!,« je prisotne pozval Aleš Primc in se od njih poslovil z besedami: »Vsem iz srca hvala za vašo udeležbo! Ni v naši naravi, da hodimo na shode. A sem prepričan, da smo zdaj vsi veseli, ker smo prišli. Vemo, da nas bo naslednjič tudi veliko in še več! Vabim vas, da se mirno in dostojanstveno razidemo! Srečno pot domov! Hvala in srečno vsem!!!«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine