10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

(FOTO) Vrhovni državni tožilec se požvižga na mrtve zaradi kitajskega virusa – v mariborsko trgovino kar brez maske!

Piše: Peter T.

V mariborski trgovini Tuš je bralec Demokracije opazil moškega brez maske. Ko je bolje pogledal, ni mogel verjeti. »Videl sem, da je to upokojen vrhovni tožilec Andrej Ferlinc. Ni čudno, da pravosodje bojkotira ukrepe vlade in je zato znova porast okužb,« je pripisal ob poslani fotografiji.

V mariborski trgovini Tuš je bralec Demokracije opazil upokojenega vrhovnega državnega tožilca Andreja Ferlinca. Bil je brez maske, čeprav so maske v Tušu obvezne.

Ferlinc je znan iz primera Patria. Tožilstvo je na montiranem političnem procesu, v katerem je bil obsojen takratni vodja opozicije in sedanji predsednik vlade Janez Janša, takrat obtožnico gradilo na konstruktu, da naj bi Janša dobil obljubo nagrade na neznanem kraju ob neznanem času na neznan komunikacijski način. To je ustavno sodišče kasneje prepoznalo kot hudo kršitev človekovih pravic.

Ferlinc je tudi znan po tem, da se je po Mariboru sprehajal z razvpitim slikarjem Juretom Cekuto. To ne bi bilo nič nenavadnega, če Cekuta ne bi bil v zadevi Patria II. obsojen na prvi stopnji, preganjal pa ga je ravno Ferlinc.

Očitno Ferlin svoj boj proti Janši nadaljuje tako, da bojkotira ukrepe, ki jih sprejme desnosredinska vlada. Glede na to, da še vedno velja za »avtoriteto« v slovenskem pravosodju, odraža tudi splošno razpoloženje pravosodnega močvirja v Sloveniji.

Andrej Ferlinc v mariborski trgovini Tuš. (Foto: bralec)

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine