4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Dr. Vinko Gorenak: “V desetih letih so leve vlade v domove za ostarele vložile dobrih 31 milijonov evrov, medtem ko so samo prvim tridesetim nevladnim organizacijam razdelile okoli 70 milijonov!”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“V 10 letih, so vlade z levega političnega pola v domove za ostarele vložile preko 31 milijonov, medtem, ko se je razdelilo nevladnim organizacijam več kot 70 milijonov, in to samo prvim tridesetim. Imeli bi luksuzne domove za ostarele, če bi podobne zneske namenjale za njih,” je v povezavi z očitki opozicije glede dela vlade poudaril nekdanji minister za notranje zadeve in aktualni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade dr. Vinko Gorenak. 

V sobotni informativni oddaji Planet je dr. Vinko Gorenak izpostavil, da leva politična opcija oziroma razdrobljene stranke levice ne znajo najti kandidata za predsednika vlade, in to kar počnejo, je v tem trenutku samo nagajanje vladi in nič drugega. “Prav tako nimajo 46 glasov poslancev, temveč enkrat 43, enkrat 42, dejansko pa jih je verjetno le 38.” Po besedah Gorenaka je težava v uradništvu, ki gleda po ministrstvih usedline kavnih šalčk in šloga, kdo bo nov minister in kdo ne bo.

V povezavi z vložitvijo interpelacije zoper ministra za delo, družino in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja je Gorenak povedal, da je ministru čestital, ker bo lahko ta razgalil vse, kar se je doslej dogajalo. “V desetih letih so leve vlade v domove za ostarele vložile dobrih 31 milijonov evrov, medtem ko so samo prvim tridesetim nevladnim organizacijam razdelile okoli 70 milijonov,” je poudaril kritično in ob tem dodal, da bi imeli luksuzne domove za ostarele, če bi podobne zneske namenjale za njih.

Erjavec je vrgel puško v koruzo

V vsaki koaliciji po besedah Gorenaka obstajajo tudi težave in problemi. “Vendarle imamo mi koalicijsko pogodbo, ki jo tudi izvršujemo.” Glede na to, da je bilo vloženih blizu 50 interpelacij, do sedaj pa sta uspeli dve, je po njegovih besedah več kot jasno, kakšen je namen te interpelacije. Kar se tiče nezaupnice Gorenak poudarja, da te ni več na dnevnem redu Državnega zbora, ker je predsednik DeSUS Karl Erjavec vrgel puško v koruzo. “Treba bo spisati novo nezaupnico, ali pa vložiti isto, vendar, da bi nezaupnica uspela, bi svetoval, da je ob vložitvi 46 glasov poslancev,” je bil jasen.

Na očitke nekdanjega ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala iz vrst SD glede pogostega spreminjanja ukrepov je Gorenak odvrnil, da do tega prihaja, ker je pri nas ustavno sodišče naložilo, da je potrebno tedensko presojati ukrepe. “Dolgoročni ukrepi so znani in jasni, saj so vidni na vladnem semaforju,” je poudaril.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine