30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Donald Trump bo na zadnji dan svojega mandata podpisal sto pomilostitev

Piše: Sara Rančigaj (Nova24TV)

Vse od poraza na volitvah novembra je Donald Trump izdal preko 20 pomilostitev, na zadnji dan svojega mandata pa se je odločil pomilostiti še sto posameznikov. Na seznamu se po navedbah medijev pojavljajo tudi odmevna imena, kot je znani raper Lil Wayne, več pa bo znanega, ko bo seznam prišel v javnost. Trump pa se naj bi v tem času že pripravljal na odhod iz Bele hiše in ima v planu že številne nove projekte.

V nedeljo se je predsednik ZDA v odhodu, Donald Trump odločil pomilostiti sto posameznikov. Skupaj s svojimi ožjimi sodelavci, hčerko Ivanko Trump, Jaredom Kushnerjem in drugimi so tako uvrstili na seznam tiste, ki jih bo pomilostil, seznam pa bo javnost prišel danes ali jutri, je poročal Business insider.
Po drugi strani pa si Trump želi pomagati napredovati tudi številnim posameznikom, kjer nekateri viri navajajo, da bi mu lahko pomagali, ko bo zaključil s svojim mandatom v Beli hiši. Medtem pa njemu nasprotni CNN že navaja, da “Trump pač rad pomaga ljudem, saj ima rad, da mu ljudje dolgujejo uslugo”.
Na seznamu pomilostitev in premestitev bi se tako lahko znašel dr. Salomon Melgen, očesni zdravnik, ki je bil obsojen zaradi zdravstvene prevare. Prav tako naj bi na seznam uvrstil tudi zelo znanega raperja Lil Wayna, ki je bil obtožen nedovoljenega posedovanja nabite pištole na privatnem letalu. V zadnjih mesecih predsedovanja je bil Trump zasut s prošnjami za pomilostitev, med drugim zvezdnika “Tiger Kinga” Joeja Exotica in “Q-Anon šamana” Jacoba Anthonyja Chansleyja.
Po odhodu iz Bele hiše že v polnem zagonu projektov
Trump naj bi iz Bele hiše odšel zjutraj 20. januarja – na dan otvoritve izvoljenega predsednika Joeja Bidena – in se za stalno preselil v svoje letovišče Mar-a-Lago na Floridi. V nadaljevanju si naj bi že zadal nekatere cilje, med katerimi je tudi oživitev televizijske kariere, gradnja predsedniške knjižnice v vrednosti dveh milijard evrov, zagonu televizijske mreže ali kakšnega družbenega omrežja in priprave na možno drugo kandidaturo leta 2024.
Trump ima kot predsednik možnost, da pomilosti sebe in družino, a se po navedbah virov tega ni poslužil. Trump in njegova družina sicer niso bili obtoženi kaznivega dejanja, a ima možnost, da kot predsednik izda tudi pomilostitev vnaprej.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine