10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Čestital tudi premier Janša: Ekipa ostrostrelcev Slovenske vojske se je na evropskem tekmovanju v Nemčiji uvrstila na drugo mesto!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Slovenski premier Janez Janša je čestital Slovenski vojski, katere ekipa ostrostrelcev je na evropskem prvenstvu zasedla drugo mesto. 

Pred dnevi so v Slovenski vojski ob tej priložnosti zapisali: “Stiskamo pesti za pripadnike Slovenske vojske, ki se borijo za visoka mesta na evropskem tekmovanju ostrostrelcev v nemškem Hohenfelsu. 

Organizator tekmovanja sporoča, da je mogoče doseči 5085 točk. Obenem še navaja, da so različni dogodki vredni različno število točk. Rezultate se objavlja vsakodnevno. Dogaja se na učnem območju Hohenfels, na Bavarskem in traja od 8. do 14. avgusta 2021.

Po navedbah organizatorja – 7th Army Training Command gre za vsakoletno večdnevno tekmovanje, na katerih se preizkusijo oddelki ostrostrelcev različnih narodnosti, ki se med seboj pomerijo na področju kopenske navigacije, naprednega streljanja, medicinskih simulacij itd.

Na tekmovanju se skupine ostrostrelcev posameznih vojsk preizkusijo v strelskih sposobnostih, telesni pripravljenosti, navigaciji na kopnem in mentalni okretnosti med udeležbo v tekmovanju krepitve ekipnega duha (“team building”).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine